teisipäev, 23. august 2011

Ja vot mis me siis teeme oma turbaga. Ja tsemendiga. Ja liivaga. Ja saepuru ja puukoorepuru ja ... jne


Kui köögikatad pääsevad augustis vahest köögist välja ka, võib avastada, et august on päris kunstipärane kuu. Värviline. Vormiline. Salapärane. Ja muinasjutuline. Siia on näiteks keegi kuldnupp-põõsa istutanud:


Seda põõsast peaks proovima kuidagi tekstiilis jäädvustada. Muidugi mõnel vihmasel päeval. Need ilma vihmata päevad kulutaks parem aiatöödele. Kurb küll aga august on lõpusirgel ja suvi hakkab läbi saama. :( Lühikeseks jäi. :( Veel tahaks. Ehk on september ja oktoober ka veel piisavalt soojad ja suvised. Saaks veel teha seda kõike mida suviti ikka.



Siin on nüüd turbapeenra lõpetamine poole peal. Kooremultsh sai otsa. Aga tõotab päris viisakas asi tulla.


Vahva kui sügise saabudes mustikapõõsad punaseks värvuvad, saab ilus olema!
Mustikataimed, nii kultuursed kui metsalised, on paigas ja ruumi jäi veel ühele sinikapõõsale ka.
Mees lubas selle rabast tuua. Mees üldse lubab kole palju. Poetasin täna hommikusöögilauas, et prooviks ka ühe (MA KORDAN: ÜHE!) rabarbrilehe "kivi" teha ja tulemus oli see, et mees tegi kärutäie segu ja meie kuurialune on neid "ühtesid" täis.


:D Tuleb kohe see va Thela tiigilugu meelde. Naised ka ei õpi mitte. Ma oleksin pidanud vist sirelilehest rääkima, oleks soovitud tulemus olnud. :D
Aga iseenesest väga kena muidugi. Ehk ongi hea, et meeste arusaamad millegi meisterdamisest kerge suurushullustuse/masstoodangu/no kui ma teen, siis ma ikka teen - tulemuseni viib.  Nii saab kuskile sellise rajakese kohe teha. Ühe linnukausi vormisin ka ja pärast proovis mees veel lehtpuu-saepuru seguga katsetada.


Aga vist sai kehva see segu. Kurtis, et ei hakka kokku. Tea, mitu päeva peab nüüd ootama, ehh? No et kuivad on ja neid vaadata saaks, et kas õnnestus või mitte? Hästi põnev.

11 kommentaari:

Hiline ütles ...

:DDD
Segus peab olema küllaltki peen saepuru, selline alla sm osistega ja ei või olla puidutolmu (peseb välja) ja segusse panna märjalt.
Aga kas kusagilt ei saaks sammalt, kas riisuda muru seest või metsast-rabast? "stuffi" jaoks kõikse parem materjal turba asemel.

See tiigiümbrus hakkab ilmet võtma ja muidugi piiga teeb selle koha lausa võrratuks! :D

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Ma mõtlen jah, et otsin sammalt, meil siin rabaseid paiku ju nagu oleks.
Nii on põnev.
Turbaaugu äär on tõesti imeline! Ise ei tuleks enam sellise aianduse pealegi! Hea ikka, et Abiline on!

MUHEDIK ütles ...

Mu meelest augustiga alles need kunstripärased kuud algavadki ja ma luban, et september on veel kindla peale täies ulatuses soe, tundub, et pool oktoobrit kah.

Turbapeenar tuleb äge, tulevikus paneb just august ta särama, praega teeb seda Abiline:)

Ja see on ju tore, et mehed suurelt mõtlevad, nüüd annab ju kunstipäraselt komponeerida, mis Sa selle ühega ikka oleks peale hakanud:DDDD

Köögikata ütles ...

Sirelilehest, iccc...
Mina olen ka seda meelt, et kui juba teha, siis ikka teha. Tubli mees Sul!
Turbapeenar on ka äge.

Eve Piibeleht ütles ...

Ma pole kevadest saadik kööki peaaegu jõudnudki, aga ikka on suvi liiga lühike. Muhedikku sõnast, loodame veel ligi kahele suvekuule :D

Tsiil ütles ...

Ma ei teagi kohe, millest alustada :D mehest? turbast? kolimisest? Mis töötaks kõige paremini, et mustikapeenar oleks?
Järgmisel aastal tuleme ja tantsime nende lehtede peal :))

Suvekuude septembri ja oktoobriga on nii, et põhiline on mitte ilamteadet lugeda, rohkem ikka taevasse vahtida.
:D

Tsiil ütles ...

ilmateadet :(

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Mina alustasin taimedest. :)
Ei, ikka mehest sest mees ostis taimed.
Nii et jah: retsept mustikapeenra jaoks: kõigepealt 80 kg meest. Mees ostab taimed. 4 - 10, palju vaja on. Siis tuleb teha mõned lapsed, 1 kuni mitu. Nemad kaevavad augu ja kaunistavad peenraääre. Siis alles turvas ja kooremultsh. Taimed on seni kus iganes. Saavad hakkama igas pinnases aga eelistavad turvast muidugi. No vot.

Köögikata ütles ...

Väärt retsept. :oD

Tsiil ütles ...

Lapsed mul juba on, nüüd on ainult mõned komponendid puudu :D
väärt retsept!

Aiad ütles ...

Turbapeenar on väga hea mõte. Ma polegi varem selle peale tulnud, pole ühtegi ka lähedalt näinud. Meie kandis piirdub aiapidamine põhiliselt kartulivao ja lumikellukestega :)