reede, 30. aprill 2010

Pojengilaineil


Hoolimata sellest, et ma alati torisema kukun kui inimesed räägivad kuidas nad pojenge ja tulpe kevaditi ümber istutavad (no ei tohi, ei tohi nii!!!) , istutasin ikkagi täna kaks pojengi ümber. No nad olid selles peenras, mis likvideerimisele kuulub. Kolisid siis Mascula ja Red Red Rose. Ja et ma enam segi ei ajaks, et kus kes mis on, kaardistan oma pojengid ära.
Kaart:


1. Hawaiian Coral
2. Paeonia mascula, korallpojeng, looduslik liik Kaukaasias
3. Coralie
4. Do Tell
5. Krinkled White
6. Nymph
7. Red Red Rose
8. praegu veel nimetu, naabrinaiselt saadu
10. Rubra Plena
9. Santa Fe
Primevere ja Honey Gold'il läksid mul sildid segi. Enne ei saagi teada, kus kumb on kui õitsema hakkavad. Ja Paula Fey kolin ka ümber eriti uhkesse kohta. Uude peenrasse esialgu veel olematu aiatiigi kõrvale aga sellest tiigist mõnikord hiljem.
Nii. Nüüd on siis pojengiplaanid peetud.
Järgmisel fotol Polychroma armsad õienupud-nublakud.


Ja PS.: üleeile pikeerisin viimaseid Mato tomatitaimi. Üks jäi näppu, ei viitsinud kuskile potti teda toppida, istutasin katsetuseks kasvuhoonesse. Ei ole siiamaani tuppa tulnud kurtma, et külm vai midagi ... ju siis sobib.

4 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Õigele aiapidajale, kes taimele ka midagi muud kaasa annab kui mulla, vee ja väetise, pole ükski aeg ümberistutamiseks ebasobiv.

Hiline ütles ...

Palju asju, mida nagu ei tohiks, aga ikka tohib :)
Alati kui tegin midagi ja hiljem sain teada, et poleks nii tohtinud teha ja halasin, et oi kui loll ma olin, tegin täitsa valesti, lohutas ema, et kui poleks "lolle" kes teevad "valesti", ei saaks ka targad kunagi teada, kuidas tegelikult peaks tegema :D

Köögikata ütles ...

Nii armsad tulbinupsud! Ja tänud naeruturtsaku eest, kui kujutasin ette pisikest Matot tuppa sibamas. :oD

Köögikata ütles ...

idsidull :oDDDD