teisipäev, 19. jaanuar 2010

Armeenia moussaka


Kui ma selle retsepti sain (moussaka nime all), sirvisin natuke netis ja avastasin, et enamik moussaka retsepte tähendaks eesti keeli pigem tavalist vormirooga koos juustu-muna kastmega. AGA! Igas leitud moussaka retseptis oli alati olemas kõrvits, suvikõrvits või baklazaan. Nii et mina oma kodumaise aruga tõlkisin moussaka - see on kõrvitsavormiroog, tee kuidas tahad, peaasi, et kõrvits sees!

Toiduained: puhastatud ja viilutatud kõrvits (mina kasutasin kõrvitsat PILT ) Rohelise koorega, triipudega, ümmargune "Zimnaja sladkaja", oli küll sladkaja, väga mõnusa, kergelt justkui suitsutatud maitsega kõrvits.
Sibul, 4 spl riisi, loomaliha, tomatid, maitseaineiks sool, pipar, petersell


Vormi laduda kihiti kõigepealt kõrvits, siis praetud sibula, poolkeedetud riisi ja pruunistatud loomalihalõikude segu, siis jälle kõrvitsad ja kõige peal sektoriteks lõigatud tomatid.
Küpsetada ahjus.
Väga nämm.
Kõrvits koos tomatiga annab äraütlemata hea meki.

2 kommentaari:

Kadakas ütles ...

Ah et sa siis oled kulinaarialainel! Väga huvitav lahendus. Tegelikult on meil kah õrvits hetkel väga populaarseks saanud, aga enamasti magustoitude sees.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Kõrvits on ju igatpidi kasulik kraam ja kuna on olemas erinevaid põnevaid sorte, on võimalik ka igasugu huvitavaid hõrgutisi valmistada. Ennevanasti tehti minu tutvusringkonnas vaid marineeritud salatit, palju sa sellist asja ikka sööd?