kolmapäev, 14. oktoober 2009

ON LINE küpsetamine on viidud edukalt lõpule!!!


See jäi mul küll telekast kõrvu, et nemad seal küpsetasid oma kooki 150° juures tund aega vist või natuke rohkem. Minul oli vist ahi liiga kuum.
Aga valmis ta sai:

Ja seest oli ilus kollane, kuigi koogi alumine keskmine osa pisut nätske (no liiga kuum ahi)


Aga maitse oli super! Vast ainult natuke liiga magus.
Multikas nad tegid glasuuri ka peale. Tuhksuhkur + pool sidruni mahl + paar spl vett. Segasid valmis ja määrisid juba jahtunud koogile.
Mina ei jõudnud mingit glasuuri tegema hakata, rahvas kattis juba lauda ja valas piima tassidesse. A nii oli ka hea. Eks ta magus oli niigi. Arvatavasti katsetan jälle ükspäev.
Multikas oli veel selline nipp, et kook jahtus mingil sõrestikul, nii et koogi alt ka vaba õhk oli. Öeldi, et nii ei vaju kook lössi. Minul seda sõrestikku pole, ei tea kas nüüd sellest ve aga vajus natuke lössi küll.

Aga ma arvan, et natuke retsepti täiustamist ja tasub proovida küll. Ja kaneeli vast polegi vaja. Sidrun ise juba andis nii hea meki.

4 kommentaari:

Köögikata ütles ...

Näeb äge välja :o)

kaaren ütles ...

Õmmm... kypsetuspulber? Tavaline munakook kipub ikka seest toores jääma, kui ta piisavalt õhuke ei ole, ning et ei peaks korraliku tulemuse nimel cd-plaadipaksust kooki tegema, lisan taignale kypsetuspulbrit. Siis tuleb isegi kohupiimakypsetis normaalne, mitte vett täis & nätske.
Nyyd ongi koogikypsetamise-aastaaeg käes, õues ei ole eriti midagi peale hakata, aga sokiheegeldamine & sallikudumine nt lapsi ei huvita - nemad tahavad aktsiooni! Meie peres võib kypsetada kyll, ilma kartmata, et ise liialt maiustad - koogisõpru on piisavalt palju:)

Della ütles ...

hmmmmmmmmm... nu väga nämma näeb välja...
ma pean hankima kõrvitsat ja ka proovima
ja kui Sa veel räägid, et magus sinder kah - no siis läheb mulle peale - mida magusam seda maitsvam

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Proovi porgandiga. Sest esimese tegin tolle pähklimaitselisega, teise koogi tiba hiljem tavalise kõrvitsaga. Tavalisega on küll hea aga pähklimaitselisega on 1000 korda parem