neljapäev, 6. november 2008

Põhjamaised õitsejad ja tubases potipõllunduses esinevad kahjurid

Noh, ongi nüüd ära olnud esimesed tõsiselt asjalikud öökülmad koos hommikuse halla ja jääkaantega lompidel. Aga tuleb välja, et meil siin on ka selliseid õitsejaid, mis ei tee teist nägugi nende ilmamuutuste pääle.
Üks neist on näiteks sügisastrid: 
Soovitan soojalt sügisastritele kõdusõnnikut ja väetist panna. Nad lepivad küll ka viletsama pinnasega aga on ikka võimas erinevus nende taimede vahel! Too fotol, valge, on vaat et täiskasvanud paksu mehe mõõtu. Tõeline superluks! Ja see, et ma kevadel hulka vaeva nägin ja lillat sügisastrit igale poole ümber istutasin, oli ka tark tegu! Praeguste ilmadega nii ilus vaadata kui mõni nii muretult õitseb.
Ja teine õitseja:
 Vat ma ei teagi, et mis taim see sihuke on. Eks ta mingi kiviktaimlataim on. Temast on varem ka juttu olnud. Tuli minu aeda salaja, valge hanerohu seemnepakis. Aga no tore on, et tuli.
 
Järgmisena mainin ära, et ostsin ühe uue raamatu. Lugema pole jõudnud teda veel hakata, olen vaid sirvinud. Minu raamatute lugemise periood on üleüldse veebruarikuus, siis on rohkem vaba aega. Aga selle sirvimisega tekkis kahtlane tunne, et kas saabki seda raamatut üldse usaldada, sest leheküljel 43 on fotol kollaste õitega pojeng aga jutt juures, et Red Charm. Minu teada on Red Charm punane. 
Mulle ei meeldi sellised asjad.
Et ostad raamatu ja avastad kodus, et sealseid andmeid ei teagi, kas saab usaldada vai ei. 
Ma tahtsin ju selle raamatu abil targaks saada ja mis nüüd välja tuleb? Olen loll edasi? 
Äkki kirjutaks raamatu autorile? Nõuaks uut raamatut st. "vigade parandust"? 
On see üldse viga? Äkki Red charm ongi mitmes värvis?




Ja nüüd räägime tubases potipõllunduses esinevatest kahjuritest: 
no vot, need rõdukastid, kus mul oli tubane lillekasvatus. Kippusid kassid seal käima. Istusid niisama seal, kraapisid-närisid taimi ja eks tegid oma kassi-asja ka. Vahetasime mulla ja tõmbasime võrgu kastidele peale. Ja ükspäev vaatan mina jälle, et taimed on räsitud. 
Nojah. Ja järgmine kord jäi kurjategija mulle vahele. Teritas oma küüsi minu ilusa kannikese küljes ja vahtis mulle süüdimatu näoga otsa. Mingit suurt ja hullu kahju ma just ei saanud, mingeid ebaharilikke taimi mul seal ei kasvanud. Aga nüüd saab jälle oodata, enne kui taimed nii parasjagu kobedaks jõuavad sirguda, et toda võrku varjata suudavad


2 kommentaari:

Hiline ütles ...

Icc... see väike murjam on Sul ikka võrratu kiisu :))))

MUHEDIK ütles ...

Ka kassid ihaldavad enda ümber ilu näha:)))
Aga `Red Charm´ on ikka punane, väga ilus punane.