esmaspäev, 17. november 2008

Narva katuse all

Möödunud nädalavahetusel sai Narvas ära käidud. Ilmaga ei vedanud meil teps mitte, seetõttu ei hakanud lapsi piinama ja piirdusime vaid siin-seal nö. katuse all ringi vaatama. Kahju muidugi, et linn ja ajalugu nägemata jäi aga ehk üritame tuleva suvi uuesti.
Aga ka katuse all nägime ja kogesime midagi niisugust, mida mujal polegi näinud. Või olen ma lihtsalt pimedana ringi käinud? Sattusime vene rahvuskööki sööma. Uksel tervitasid meid sellised linnud:
Fantastiline koht! Tavaline sööginurk suures kaubanduskeskuses, nagu nad ikka on aga kui palju oli seal vaeva nähtud, et luua sellist toredat olustikku! Täitsa restorani tunne tuli peale.Teejoomis atribuudid ilusasti serveeritud koos heeringavõileibade ja pirukatega:Vana vene leivaahi, barankad ja samovar:Teisel pool ahju asub salatilett: rosolje, vinegrett, keedumunad, igasugu äädikased kapsad, õunad, jne! Valik oli lai, kõike ei tulegi meelde.
Ja teine salatilaud:
Ja kuumad toidud. Ega mulle ei jäänudki kõik toidud seal meelde, ise valisin lisaks salatitele ja süldile kirssidega pardi kollase riisiga. Oli väga nämma! 
Väljas, teisel pool söögikohta, seintil olid sellised vitriinid:Ega see pildistamine läks jälle pisut aia taha aga muidu nägi kõik väga isuäratav ja omapärane välja.
Ja otse söögikoha kõrval toimusid mingid male võistlused. Õhkkond missugune.
Ja inimesed olid kõik nii kenad, naeratasid ja olid kuidagi ilusad ja toredad. Maletajad muidugi ei naeratanud, põrnitsesid oma nuppusid aga ega nad seal missivõistlusel osalenudki.
Oli lühike kuid mõnus Narva-trett.
Ehk kunagi jälle! Loodetavasti on siis ilm parem ja pääseme ka katuste alt välja. 
Ja järgmisena suundusime Kiviõli tuhamägede poole.

2 kommentaari:

Köögikata ütles ...

Tõesti vahva. Ja tegelikult on ju vahva, et te paljutki ei näinud - nii on kindlam, et satute sinna uuesti tagasi. :o))

toompeale ütles ...

minu blogid on nüüdsest olulistel põhjustel kinnised.
jätan teate, ka teistele: kõik, kes soovivad mu aeda ja reise ja käsitööd külastada, saatke palun oma meiliaadress: toompeale@gmail.com