esmaspäev, 19. mai 2008

Tootsi peenar

Eile tegin Tootsi peenra.
Meil oli nimelt aida taga künkal suur-suur lõkkease. Seal sai maja lammutamisest ülejäänud risu põletatud. Isegi satelliitfotol on näha suur ja kole hall laik. (Üritan selle foto lisada järgmisesse postitusse)
Kuna rohkem pole õnneks selliseid suuri sodi likvideerimisi ette näha, otsustasin selle platsi likvideerida.
Platsile sai veetud lisamulda. Kraapisin ka käigurajad sisse. Ja otsisin välja kõik oma seismajäänud seemned. Isegi mingid iidvanad peedid ja sibulad külvasin sinna. Aga põhiliselt muidugi lilled: lina, saialill, rebashein, petersell, madal aeduba, madal hernes, kress, mingi dekoratiivne ohakas, rõngaslill, mingid kellukad (nii valged kui sinised), varsseller, till, hall nelk, öölevkoi, sametlill, aedkohhia, jne.
Saialille ja lina külvasin praktiliselt igale poole. Lihtsalt igaks juhuks. Ses mõttes kui need x-aegsed peedid üles ei tule.
Eks siis varsti näha ole. Nii umbes kahe nädala pärast.
Ja kui mõni koht peakski tühjaks jääma, ei ole sest midagi. Mul kasvuhoones on täitsa olemas kassetitäis taimi kõikvõimalike "aukude" tarvis.

5 kommentaari:

Hiline ütles ...

Hi-hii, võin seemneid juurde anda, mul hernedki veel maha panemata.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Sul on ka kapis kastikese sees x-aegseid peete?

Hiline ütles ...

Peete just pole, aga leidsin 88.a. tomatiseemned (DDR-ist veel toodud) ja imede ime - 2 taime nüüd kasvumajas kasvamas, paki peal tumedakooreline tomat, aga nimi muidugi paki lahtitegemisega ära rebitud. Issand, ma isegi ei mäleta, kas ma kunagi neid ka kasvatanud olen.
Aga umbes 5 aasta varu mul aiavilja seemneid, mida ei ole maha saanud külvata, sest maa hõivatud lillepeenrasse istutamist ootavaid lilli, aga need lillepeenrad ei taha kuidagi kasvada :)

Anonüümne ütles ...

Minul leidub ka iidvanu ja vähem vanu seemneid :o).
Aga tegelikult tahtsin küsida, et kas joonistasid oma ämbri ja labidaga roosa patsipiiga ise? Nimelt oli meil nädalavahetusel kuulutustetahvlil üleval Loo laada kuulutus, kus Sinu ilus pildike kaunistuseks ilutses. Mina kohe mõtlema, et kes Sinult selle varastas :oP. Või olid hoopis üks laada korraldajatest?

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Vaata aga vaata. Ikka ise joonistasin jah. Ja Loo laada korraldaja ma kah kindlasti pole. Nii kuum pilt siis kohe, et kiputakse omale krabama. Vahi nalja.