pühapäev, 25. mai 2008

Mis tehtud, mis tegemata.

Mis tehtud:
1. Sai käidud väikesel kohalikul laadal ja ostetud 2 tomatitaime, ühe paprika ja 20 valget astritaime. Muidu poleks vist üldse see aasta astreid muretsenud aga ema andis raha ja ütles, et osta, et eelmise aasta sügis oli nii ilus värviline olnud. Ja pärast oli vist veidi pettunud, et ma vaid valgeid ostsin. Need istutasin teadagi kuhu- ikka valgesse peenrasse.
Ah jaa! Ostetud sai ka üks valgekirjute lehtedega hosta. Ikka sinnasamasse.
2. Veel sai laadalt ostetud 4 kultuurmustikat. See oli mehe idee. Tegelikult juba ammune idee aga siiani olin selle mõtte maha laitnud. Selle va pinnase pärast ikka. Aga sai ostetud ka turvast ja mustikad said omale päris okei platsi. Eks siis näha ole, kuidas nad meile sobivad või mitte.
Nimelt, nagu ma siin varemgi olen juba maininud, on meie Väikesel Abilisel maasikate vastu allergia. Seetõttu siis laiendamegi meie aia marjade sortimenti.
3. Marjade sortimenti sai veelgi laiendatud: tellisin Bakkeri firmast omale kolm põldmarjataime. Need on ka minu lemmikmarjad. Pluss veel see, et nad on väga mkhm kunstipärase välimusega, kui võib nii öelda.
4. Õde käis külas. Tutvustasin siis tallegi oma tegemisi aias. Eriti pikalt vaatasime kõigepealt asju mida veel näha pole. Esiteks Tootsi peenart. Seal praegu ju vaid ümmargune mullaplats aga meie vaatasime neid lilli mis seal varsti ehk kasvama hakkavad. Teiseks on meil mehega plaanis majast eemale künkale mingi vaatetorn-ronimispuu ehitada. Seda torni me siis õega vaatasime päris jupp aega. Hea on kui on ilmas olemas inimesi, kellega saad vaadata asju, mida tegelikult vaadata ei saa.
Teiseks vaatasime olemasolevaid asju ehk valget peenart. Tunnistasime mõlemad, et selline valges õieehtes aed tekitab tahtmise abielluda. Vat ei teagi miks. Valge vist mõjub nii pühaliku-piduliku ja romantilisena. Kurvalt tuli siiski nentida, et mõlemad oleme sellise ideega juba hiljaks jäänud. Sest ilusad pulmad on ilusad pulmad aga pulmadega käib kaasas mõtlikuks tegev tõsiasi, et tuleb oma ellu ka miski mees kaasata. Aga uut meest ei taha meist vast kumbki. Oma vana asjaliku meest, kes ostis just suure autokoormatäie mulda vahetada mingi uue võõra ja koolitamata jobu vastu lihtsalt selleks, et saaks ühe päeva valges kleidis ringi töllerdada... nojah, see pole eriti tark idee. Nii et seekord jäävad pulmad ära.
5. Täna kraapisin ja kratsisin kiviktaimlat. Tundub, et asi idaneb! Mürke pole kasutanud ja ikkagi liigub asi sinnapoole, et laialehine kellukas hakkab end koomamale tõmbama. Kaevata oli see aasta palju mõnusam juba. Ka on laienenud ka taimede sortiment: lavendlitele on see igastahes priima paik. Nii pinnase kui ka ilmakaare tõttu. Ühe põldmarjadest panin ka sinna. Nii katsetamisi. Peab mainima, et kiviktaimla näeb juba täitsa kiviktaimla moodi välja.

6 kommentaari:

kaaren ütles ...

qltuurmustik, 3 tk kasvab mul 3ndat suve turbaga segat & aeg-ajat okkaliste saepuruga multcitud peenras. Elas talved yle & kasvab r66msalt, ainult et kandmiseni pole eriti j6udnud (p6uased suved, linnukesed kah:D)& pampel on ka v2ga tore mari.
Meie abiellusime Markiga alles p2rast laste syndimist, registreerisime omaette & n8 erariietes; & j2rgmisel p2eval s6icime Setumaale vanaema matustele. Nii et valge kleit ei qlu mitte iga pulma juurde:)
Sinu aed & majapidamine l2heb j2rjest volyymikamax. Ootan p6nevusega pilti:)

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Tjah, ega mul omalgi polnud vahukoorest pulma. Ja õelgi oli see püha üritus kuidagi ülejala orgunnitud. Võib-olla sellest siis ka sellised mõtted.
Ja ära Sa oma majapidamise pärast muretse. Meil oli siin ikka ka päris mitu aastat kaos. Mingil määral on praegugi kuid praegu on mineku suund ilusti näha. Küllap areneb teiegi onn ükspäev majaks.

toompeale ütles ...

igal asjal oma aeg. no mul tegelikult see esimene aasta, kus julgen juba oma aeda eksponeerida, siiamaani oli ikka kas muru niitmata või lillepeenrad kohati isehakanud lilledega täidetud (eriti möödunud suvel, peale krõbedat külma talve). muuseas, mul on olnud aeg, kus kapsad on kiviktaimlas olnud, sest külm võttis lilled ära ja ju siis mingitest vahenditest (aeg või raha, kes seda enam nii täpselt mäletab)puudu oli, et lillede asemel köögivili seal kasvas. ainult muld ja kivid oleks ka kummaline olnud.

elfriide tramm ütles ...

hmh, mul hakkab ka alles nüüd natuke see suund paistma. kohati. umbes. või midagi sinnapoole :)

aga lahe postitus :)
ja tegelt... on jah suurepärane, kui saad kellegagi vaadata asju, mida veel pole :)

elfriide tramm ütles ...

p.s. kolisin wordpressist blogspot'i

http://elfriidetramm.blogspot.com/

Kadakas ütles ...

Selles on sul tuline õigus - koolitatud mees on väärtus!

Mis puutub aia- ja majavuntsimisse, siis muidu ei saa arugi, et ehituslaga maja ümbert väheneks, aga avastasin nädal tagasi, et maaamet on uue ortofoto välja pannud - eelmise aasta maikuu ülelend - võimalus võrrelda praegust seisu tollasega tegi küll tuju heaks :) Pildikvaliteet on ka juba päris hea - kõik peenrad ja murulapid näha ja mõõdetavad.