laupäev, 30. juuni 2018

Sellesamatsel issanda aastal ...

... anno domini 2018 läks meie saunakrempel nüüd kapitaalremonti.


Praeguseks on vaheseinad kah juba maas. See on natuke aegunud foto juba. Sauna asemel on tühi auk - kõik kraabiti välja. Tühi liivaauk. Aga pildistada seda ei saa sest fotole jääb üksnes pime auk, nagu koobas mingi. Eelmisel fotol käib esialgu vaid saunakatla ahju lammutamine. Ennevanasti oli seal reheahi. Ja selle reheahju põranda/vundamendi tõttu meie saunapõrand kippuski lagunema. Õhukese tsemendikihi all olid suured paelahmakad ja nende vahel tühimikud, kus kunagi oli liiv. No kivi on kivi - läheb taaskasutusse.


Vana saunaahju tellisedki ootavad oma õiget kohta:


 Paekivilahmakad lahendavad mul ühe ammuse mure - maja esine "peenar", esialgu küll kolekoht läheb timmimisele.


 See vana vundamendiserv. No nüüd ma jätkan müürijuppi ja kompostihunnik saab ilusasti raamitud. Esialgu see koht ilus küll veel ei ole aga tasapisi viisakamaks kujunemist on juba aimata.


 Sügise poole tellime koorma kildu. Kompostipeenra kõrvale jääb lihtsalt killukattega plats. Mkhm. Majandustegevusteks. Või parkimiseks.
Peenra esimene ots on juba igasugust mudru täis istutatud. Kõrvitsaid ja muid rohtseid taimi.
Et kolepiltide tõttu mõnel uni ära ei läheks, panen paar ilusat pojengi kah lõpetuseks. Esimene roosa on nimetu. Sain selle kunagi Koselt Niina käest. Väga ilus. Aitäh sulle sinna Kosele! PS.: lehed on ahtalehise pojengi omad.


Ja teine on kauaoodatud Bartzella. Möödunud aastal oli tal kah õis aga see aasta lausa viis õit juba!

7 kommentaari:

Mariihen ütles ...

Meil käib ühe kolekoha renoveerimine vähegi parema näo saamiseks. Paganama kild on megakallis. Vähemalt meite kandis. Nüüd tuleb esialgne plaan ümber mängida. Aga loodame ikka korrastatuma kohakese saavutada.Edu sulle sinna Järvamaale!

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Mina polegi nagu aru saanud, et miks normaalse elutegevuse olemasolu oma territooriumil (ehitamine, renoveerimine jms) kolekohtadeks ja kolepiltideks nimetatud on :) Need peaks olema progressipildid ;)

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Vaat siin ongi konksuke: see pilt, kus kivid saunaakna all maas hunnikus, on progressipilt. Aga see kus see vana müürijäänukiga pilt - vat see on kolekoht. SEst ta on juba aastaid meil hullult kole koht. SEe on üks esimesi kohti, mida meie õuele tulija esimesena näeb ja samas ladustame me sinna kogu aeg mingit prügi. Vanarauahunnikust saime ime abiga lahti. Nüüd on seal hunnik vanadest katkistest plastmasskolakatest. Remontides ju muudkui tuleb kogu aeg mingit soga kuskilt.

Anonüümne ütles ...

Tore, et see roosa pojeng sul ikka alles on! Meil on ta sel aastal ka väga uhke, kuigi olen teda päris palju jaganud.
maurus (Niina)

Tsiil ütles ...

ooo! millised paekivid ja pojengid! Väga kaunis roosa.

helleaed ütles ...

Ohjah, tühja nendest kolekohtadest, aga sellist heleroosat pojengi näevad küll minu silmad esmakordselt. Väga kaunis!

elu aias ütles ...

Kuule kui neid kolekohti ei oleks, siis ei paistaks kauniskohad ju välja. Vahest on kolekoht ka mõni istutusala, millele ei ole jupp aega pihta saanud. Edu ja jaksu! Kui meie kanti satud, astu ikka läbi. Sinust võib täitsa puudust tundma hakata!