Nii et mis siis ikka. Alustagem trenniga.
Harjutus. Istud rahulikult paigal, hoiad pead püsti ja ühes asendis, ja liigutad silmi. Vaatad üles, loe mõttes rahulikus tempos kümneni, siis vaatad vasakule, jälle loed kümneni. Järgmiseks vaatad paremale, siis alla pead pööramata. Liigutad niimoodi ainult silmi:
Harjutus. Istud rahulikult paigal, hoiad pead püsti ja ühes asendis, ja liigutad silmi. Vaatad üles, loe mõttes rahulikus tempos kümneni, siis vaatad vasakule, jälle loed kümneni. Järgmiseks vaatad paremale, siis alla pead pööramata. Liigutad niimoodi ainult silmi:
Lisaks silmalihaste treenimisele saame kõrvalprodukti: saame korraliku ülevaate oma elu praegusest seisust.
Sest kui vaatame üles, võime imetleda meie suvel remonditud lage:
Seda on hea vaadata, võib kauemgi kui kümme sekundit.
Siis vaade põrandale ja tänu pesamunale on, mida vaadata: põrand on mänguasju täis. Loen üles kümme: karu-nukk-lusikas-jänes-karbike-sokk-käru-klots-teine klots-suss ja keerame silmad paremale ja imetleme oma sellesuvist suvikõrvitsa saaki:
1-2-3-4-5-6-7-8-9-10
Ja edasi pöörame silmad suunaga vasakule ja kohtume kahe algkooliõpilasega:
Nojahh.
Uuesti lagi, kõrvitsad, põrand ja "Söö ise oma suvikõrvitsat!"
Hea küll. Teeme nii. Söön ise ja sööte teie ka, kullakesed. Kus te mul ikka pääsete!
Esitleme vormirooga!
Vormi põhi määri võiga. Esimene kiht viilutatud toored kartulid. Sinna peale eriti krehvtise ja tugeva maitsega talusingi viilakad, keedetud või keetmata porgandiviilakad, hakitud sibul, suvikõrvits, peeneks hakitud petersell ja natuke soola,. Teine kiht kartuliviile ja sinna otsa veel sinki, sibulat, kõrvitsat. Siis kloppida eraldi kausis kol muna, pool klaasi piima, 1 spl jahu ja korralik peotäis riivitud juustu. Maitsestada soola ja pipraseguga. Kalla see segu vormiroale ja pudista veel veidi riivjuustu kõige otsa.
Ahju ja 200 kraadi juures küpsetada kuni roog on kenasti pruunistunud.
Kõrvale kurgisalat ja lapsed vohmisid rooga süüa, nii et silm ka ei pilkunud.
Jajaa. Hea juust teeb isegi suvikõrvitsa söödavaks.
Aga üldiselt toitume me massiliselt erinevatest õunakookidest.
Sest kui vaatame üles, võime imetleda meie suvel remonditud lage:
Seda on hea vaadata, võib kauemgi kui kümme sekundit.
Siis vaade põrandale ja tänu pesamunale on, mida vaadata: põrand on mänguasju täis. Loen üles kümme: karu-nukk-lusikas-jänes-karbike-sokk-käru-klots-teine klots-suss ja keerame silmad paremale ja imetleme oma sellesuvist suvikõrvitsa saaki:
1-2-3-4-5-6-7-8-9-10
Ja edasi pöörame silmad suunaga vasakule ja kohtume kahe algkooliõpilasega:
Nojahh.
Uuesti lagi, kõrvitsad, põrand ja "Söö ise oma suvikõrvitsat!"
Hea küll. Teeme nii. Söön ise ja sööte teie ka, kullakesed. Kus te mul ikka pääsete!
Esitleme vormirooga!
Vormi põhi määri võiga. Esimene kiht viilutatud toored kartulid. Sinna peale eriti krehvtise ja tugeva maitsega talusingi viilakad, keedetud või keetmata porgandiviilakad, hakitud sibul, suvikõrvits, peeneks hakitud petersell ja natuke soola,. Teine kiht kartuliviile ja sinna otsa veel sinki, sibulat, kõrvitsat. Siis kloppida eraldi kausis kol muna, pool klaasi piima, 1 spl jahu ja korralik peotäis riivitud juustu. Maitsestada soola ja pipraseguga. Kalla see segu vormiroale ja pudista veel veidi riivjuustu kõige otsa.
Ahju ja 200 kraadi juures küpsetada kuni roog on kenasti pruunistunud.
Kõrvale kurgisalat ja lapsed vohmisid rooga süüa, nii et silm ka ei pilkunud.
Jajaa. Hea juust teeb isegi suvikõrvitsa söödavaks.
Aga üldiselt toitume me massiliselt erinevatest õunakookidest.
- tagurpidi õunakook
- klassikaline õunakook
- õunakook kohupiimaga
- õunakook tosca kattega
- õunamoos pannkookidega
- pannkoogid õunamoosiga
- õunapüree kohupiima ja vahukoorega
- õunad, õunad, õunad
Õunad, õunad.
Palju õunu.
11 kommentaari:
Tõsi see on, hea võimlemine lööb aju lahti ja hea juust+sink teevad isegi vanamehe vanad saapad söödavaks :P tegelt ma olen kõrvitsalisi nõus sööma mistahes olekus aga juustu ja singiga on kordades parem :D
Nii ongi. Meil on artikkel 8 ajutiselt otsas, moosi-ja koogiõunu veel on. Homme öösel tuleb õnneks uus koorem söögiõunu, mis on ju tore, aga karta on, et söögiõuntel on kaasas ka koogimoosiõunad. Ja minu motivatsioon veel õunu koorida on juba nullilähedane - motivatsiooni tõstmiseks vist silmade pööritamisest ei aita.
Ma olen Su teismelistega ühte tõugu ja ega see vormiroog ka eriti ahvatlevana ei tundu :) .Aga selga tuleb hoida, seda läheb veel aastaid vaja.
Tublid tydrukud, tublid poisid!
Kõike on proovitud, meil lisaks tomatid igas variandis. Oma aiasaadused on ikkagi kõige tervislikumad ja maitsvamad.
Vormiroog tundub vägagi ahvatlkev ! Ja üldse muhe tekst aul.
:) Vahva postitus. Ja tore, et lapsed sõid su toitu. Mu meelest on suvikõrvits nii hea toiduaine. Teen ka sellest kõiksugu toite. Mul õnneks kõik siin söövad ka :) Toredat sügist!
Haha, lahe lugu.:) Kaarega, selline.:) Ja kuigi ma suurem söögitegija pole, siis tuleb tunnistada, et täitsa uurisin, et kuidas seda suvekõrvitsat teismelistele tehakse. Peab ikka ka proovima.:)
Suvikõrvitsa kotletid ehk käkid juustu, muna ja odrajahuga võis praetult on ka jube head. Seda söövad ka teismelised.
Ei söö. :)
Väga vahva postitus :)
Meil läheb suvikõrvits koos kartuli-porgandiga püreesupi sisse, teeb supi õhulisemaks aga pole väga aru saadagi, et ta seal sees on... Koos praetud saiakrõbinatega (+ hapukoor või veidi riivjuustu peale raputada) läheb meie lastele kaubaks küll, ilma nendeta ei tasu pakkudagi - aga sellist suppi on neil hea lihtne sisse kühveldada ;)
Postita kommentaar