teisipäev, 3. jaanuar 2012

Tsiil siin üksvahe ütles, et ma võiksin ka natuke oma kooli-asjandustest rääkida...

... no alguses ma mõtlesin, et kahju küll aga teemad ei haaku ju. Ei tahaks, ausalt öeldes, aianduslikest teemadest eriti kaugele minna. Sotsiaalhoolekande ajaloos polegi esikohal luuviljaliste kärntõbi, pigem on massiliselt infot inimhingeliste kärntõvedest, no mis ma sellest räägin? Kellegil võib-olla võileibki arvuti juures kaasas, rikun kohvipausi ära. :P
Aga appi tuli filosoofia (millega ma küll hirmsat vaeva näen, no liiga praktilise loomuga inimene vist) ei oska mitte mõelda...

Väike kopi-paste:
Platoni dialoogi "Politeia" algul küsib Sokrates, kes esindab Platoni seisukohti, rikkalt aristokraadilt Kephaloselt: „Mida pead suurimaks õnnistuseks, mis sa oled saanud oma rikkusest?“ Kephalos vastab, et rikkus on õnnistuseks talle peamiselt selletõttu, et võimaldab olla helde, aus ja õiglane....

... edasi läheb veel aga rahumeelse aiapidajana jäägem sellesse ajahetke ja kõik on õnnelikud.
No näete! Ma olen ikka mõelnud, et see on väga hea kui vahest kohe on seda va rahanutsu piisavalt või lihtsalt röövivad kõrgemad jõud mõtlemis/arvutamisvõime ja saab hullumoodi igasugu rohelist omale kokku ostetud, sest see on õnnistus kui oled rikas. Ja hiljem, kui taimed on juurdunud ja juba pistikuid/seemneid on jagada, saad olla helde. Ilmselgelt tehakse seda ausal teel: tunnistad avalikult netis, et sul on ja sinu käest saab.
Ja otse loomulikult on aiapidaja oma rikkuse jagamisel õiglane: saab see, kes kiiremini kohale tuleb. Sest õiglane tuleb olla ka oma taimekeste vastu, ega neid ei saa igavesti kuskile x-peenrale tolknema jätta.

Ok. Hommikused filosoofia- minutid said otsa. Head uut aastat kõigile, kellele veel soovinud pole. Olge sama ilusad targad ja toredad, nagu te ikka olete. Ja palun säilitage ka oma rikkused, näiteks keegi teist võiks mulle aedvaaki ja valgeõielist päevakübarat kevadel heldelt lekitada ... ai-vai, hakkab peale jälle...

5 kommentaari:

Eve Piibeleht ütles ...

Head uut aastat Sullegi ja Platoni seostamine aiandusega tuli küll kenasti välja:). Vaak ja valgeõieline päevakübar (White Swan) on mul mõlemad olemas, kui saab kevadel jagada, saad jupikese muidugi.

KIMALANE ütles ...

Head Uut Aastat!
Tore on siin blogis lugemas käia. Mõtted on sisukad ja annab endalegi innustust uuteks tegudeks.
Aitäh!

MUHEDIK ütles ...

HEAD UUT AASTAT!

Ilus ja õige see sotsiaaltöötajast aiapidaja filosoofia, mida paremat veel tahta kui heldust ja õiglust, küll siis see rikkus iseenesest pärale jõuab.

A oma soove hakkagi iga postituse lõppu panema, siis on enne kokkutulekut teada, keda kaasa võtta, oleme ju helded:)

Milda ütles ...

Mulle meeldisid need hommikused mõtteterad, täitsa kümnesse, kõige ilusam on minu meelest see helduse koht- mulle on ka elu õpetanud, et jaga aga lahkelt, mis sul on, eriti puudutab see taimemajandust.Kuid väike omakasunoot on muidugi ka- kui oma taimega midagi juhtub, on teada kohta, kust lootus uus saads:)
Kõike ilusat fännklubilaselt

mustkaaren ütles ...

Kyll See filosoofia on tark asi.
Aedvaaguga m6nev6rra sarnanevat kaunist teleekiat on mul, samuti erinevaid korvikuid. Aga kuna ma olen suhteliselt v2heliikuva eluviisiga, siis paluks parem veel Platonit :)