reede, 30. detsember 2011

Pidusai ehk iga kingsepp jäägu ikka oma liistude juurde.

No ma ei tea, kuidas sellised asjad juhtuvad aga igal juhul nad juhtuvad. No mõtlesin täna, et teeks ühe korraliku aastavahetuse saia. Suure, maitsva ja ilusa nagu kord ette näeb. Senini olin vaid kaneelirulle ja pirukaid teinud, mis seal`s siis ikka nii erilist on. Sai on sai. Tegin hea taigna. Kõrvitsa-lisandiga. Sisse veel õunatükke, rosinaid, kuivatatud aprikoose. Kogu pere limpsas keelt, tundus, et tuleb üks nämma värk. Keerutasin rullid, lõikusin parajaks, sobitasin nad vormi sisse. Ahju!

Aga no juhtub! Juhtub kohe! Ja ma ei saa aru, kuidas see taigen nii hästi kerkis seekord! Ai jumpsadi juu, kogu ahi oli seestpoolt seda saia täis! Ja loomulikult, ega ta niimoodi ei küpse ju! Mõista-mõista, mis see on: pealt kärssan`d, seest puha tainane? See on Lillekasvataja vana-aasta pidusai.
Seda asja ei saanud niimoodi jätta. Keerutasime portsu saiasid veel ja olgu nende nimeks uue-aasta-saiad. Et jäägu see kärssan`d ja tainane vanasse aastasse, uued ja ilusad ikka uude aastassse. :)








Nooh, järgmistel pole ju viga! Suhkur või shokolaadiglasuur peale ja ai-ai kui isuäratavad. Enam ma saiasid vormi sisse ei topi. Arenegu vabalt ... :)

6 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

:D näe, peakokk ka ametis!

Saia tee plaadil, siis sääraseid asju ei juhtu.

ILUSAT JA MAGUSAT AASTAVAHETUST!

Tsiil ütles ...

Pidusai tahtis reilenderit teha :)

Et uue aasta ettevõtmised ikka sama suurelt areneksid :)

deia ütles ...

Ehhee - see sai nigu minu tehtud oleks :D Mul miskipärast kipuvad kõik magusad asjandused sinnasamusesse minema. Soolastega sellist probleemi ei ole.

Ilusat aastavahetust!

Anonüümne ütles ...

Kui küpsetate pidusaia,siis kui koorik on juba kuldpruun,siis keerake ahi välja ja jätke sai ahju. siis küpsetab vaikselt keskelt ära ja kõrbema ei lähe.Küpsetada seni,kuni tikuga katsudes enam taignane ei ole:)

Tii ütles ...

Head uut saia- ja aiaaastat!

Köögikata ütles ...

:oDDDD

nation - meil siin kohe aia- ja saiarahvas ju