kolmapäev, 27. juuni 2007

Suvised tegemised


See siin kausis on siis meie selle suve esimene kurgisaak! Kasvuhoonest sest avamaakurgid alles alustasid õitsemist. Ja loomulikult hakkas esimesena õitsema see sort, mis vajab kõrvale lisatolmeldajat. Nii et läheb veel tükk aega kui sealt mingit saaki loota saab. Kasvuhoones oli 6 kurgitaime. Ûks oli mingi imelik, läks hukka. Kaks on pika kurgi taimed ja kolm siis väikeste kurkide taimed. Nii et algaja aiapidajana arvan, et kolme taime peale esimese hooga niimitu kurki saada, on väga tore! Neli neist sõime niisama. Ûlejäänud, väiksemad, tegin sisse.
Retsept: 3liitrisesse purki: 2kg kurke, 6 klaasi vett, 2 sl. soola, 1sl. suhkrut, 3-4 sl. äädikat, tillivarsi, mustsõstralehti, küüslauku, 2-4 kirsilehte (pidada kurgid krõmpsuks tegema)
Kurke hoitakse 6-8 tundi külmas soolases vees.
Siis kurgid purki, keev marinaad kurkidele ja hiljem veel purki kuumutada nii 25 minutit.
Seekord läks natuke nihusti, unustasin äädika. Nojah, eks paari päeva pärast näeb st. maitseb, et kuidas siis seekord välja tuli.

Keset õue seisab meil vana kaev, mis suuremate põudadega kuivaks jääb. Sinna kõrvale olime tarinud vana vanni vee kogumiseks
ja soojendamiseks. Sel suvel aga on mu väike aednikuabiline aga nii parasjagu pikaks kasvanud, et ulatus vanni igasugu prahti pilduma. Ûhtlasi supsas ka ise sinna korraks sisse. Mis siis ikka. Tuli veevann likvideerida. Väike abiline oli sellega igati päri sest mullast ja veest muda kokku segada oli huvitavamgi kui lihtsalt vesi. Kuigi suvi juba käes, oli mul õnneks veel mõni potis või kasvuhoones hoitud lilleke alles, need leidsid siis koha vannis. Harvendasin lillepeenrast ka mõned rukkililled.

3 kommentaari:

Naano ütles ...

Aednikuabiline on sul küll vahva! Mudaga mäkerdamine on millegipärast vastupandamatu tegevus.
Mis need kirju lehega taimed seal vannis gazaania kõrval on?

isehakanud lillekasvataja ütles ...

AAA, see on lehtertapp. Külvasin terve paki täie aga kuna õitsema pole ükski veel läinud, siis pole nagu pildistanud. Need lehed näevad tal välja täpselt nii nagu mõni lind oleks ...teadagi mida.

Naano ütles ...

Vot lehtertapp on mulle tundmatu. Ükskord küll külvasin, aga venisid välja ja lõpuks ei läinudki õitsema. Mul nende isekülvatud suvelilledega on ikka alati väga pahasti. Kuigi jah, gazaaniad tänavu enamvähem õnnestusid.
Tegelikult ma kommenteerin siin sellepärast, et Sul on ka kokanduse linke blogis. Leidsin juhuslikult sellise blogi http://thredahlia.blogspot.com/.