kolmapäev, 20. juuni 2007

Pärast vihma


Paar päeva ei olnud aeda asja, selleks oli liig külm ja vihmane. Kui eile maad sonkima aga läksin, saabus pisuke pettumus: maapind oli vaid pealt poolt märg, nii paar sentimeetrit, altpoolt puha kuiv. Ja maad sonkida on kohe hädasti vaja sest niisked päevad panid muru ja umbrohud täie vindiga kasvama. Peenraääred vajavad lõikamist ja kõrvitsapeenra võib ümber nimetada maltsa peenraks.
Kõrvalpiltidel on seriaal "Kole peenar muutub imelikuks?
peenraks." Nimelt oli ka selles peenras haigeid tulpe, ausalt öeldes, olid seal kõige suuremad kahjustused. Ûhte otsa olin ma kevadel juba üht-teist külvanud: hiidhirss+veripunane rebashein+öölevkoi.
Ega siis midagi. Tööle! Olin just aiaklubi lehelt lugenud teksti kiviktaimlast. Otsustasin endalegi ühe "mandlikoogise kalmu saatanale" valmis monsterdada.
Kaevasin siis pisut, keerasin mätta ümber. Seejärel katsin kaevatud ala vanade kiletükkidega. Kiledele ladusin kivid.
Tekitasin kaks sellist nö. "kaevu" või "taskut". Need täitsin mullaga ja sisse istutasin astreid ja ühe pisikese ubapõõsa istiku. Rebasheina harvendasin, istutasin neid ka pisut ümber. Õnneks olid täna hommikuks kõik taimed jälle ilusti püsti tõusnud. Et mitte kaotada selle peenra punast värvi, istutasin ka pisut punast maltsa. Ah jaa, tõin sinna ka kasvuhoonest ühe imeliku kurgi. Nägi teine niisugune imelik välja, põrmugi mitte kasvuhoonekurgi moodu.

No mida siis lõpusõnaks öelda? Eks ta natuke imelik ole. Aga pole viga, mis valesti, see uuesti. Aga järgmine aasta muidugi.
Sügise poole vaatame seda peenart uuesti.


Ja siin on nüüd järjekordne saak meie aiast: salat!
Hommikusöögiks sobib selline salati, munaroa, tomati võileib hästi ja on tervislik kah.
Õhtusöögi (shashlõki) kõrvale hakin samuti salati :
koostisosad: roheline salat, kapsas, till, murulauk, petersell, värske kurk.
Kastmeks peale oliiviõli+ sidrunimahl+ maitsestada soolaga

Kommentaare ei ole: