laupäev, 17. august 2019

Küülik, hostad ja augud


 No ja eile õhtul saidki küülikud hakkama - kaevasid uru aia alt läbi otse minu hostapeenrasse. Õnneks pööses putku vaid üks. Üritasime teda tagasi puuri saada aga no selle loomaga võidu joosta ... halllooo! ... ei ole eriti tark ja mõtekas tegevus. Panin teised loomad kinni, kaapisin kinnivajunud urukäigu jälle lahti (ise kukkusin sisse ja trampisin kinni, kui küülikul sabas käisin) ja jätsingi ta ööseks õue. Hommikul vara teda veel nägin korra tagaaias ringi silkamas aga kui vaatama läksin, istus paharet süütu näoga juba puuri sees.
Illustreeriv pilt kah sellest august, mida ma varem muttide omaks arvasin. Aed on umbes 50 cm maasse kaevatud , lisaks suuremad raskemad kivid seal ümber. Aga neid kaevur-Matisid see ei häiri, tulevad veel sügavamalt.
Puure vaja juurde teha, hostasid vaja mujale istutada. Õnneks sealsamas hostade jaoks üks hea varjukas paik. Pime, muru seal nagunii ei kasva. Panen hostad sinna, toon kooremultshi peale. Muidu vaatan igal kevadel seda liivakasti ümbrust - porine ja jube. Siis on multsh vähemalt.







1 kommentaar:

Mairoos ütles ...

Ulakad jänkud ja toredad hostad :)