pühapäev, 18. juuni 2017

Õieilu


Kas pole vaimustav kompositsioon?
Eelmisel pildil on tegelikult juhuslikult kõrvuti sattunud taimedega nn proovipeenras, kuhu sai neid eelmisel sügisel kiiruga istutatud.
Järgmisel fotol on juba teadlik sättimine olnud.


Hmmmmm. Teatud piirini. Sest nii palju üksteise otsa istutatud taimi pole mul varem olnudki. Valdavalt sügisene hostade istutus kuskile nartsisside või laukude-tulpide otsa. Korea kannikest tuleb ka pisut päästma hakata.
Korallpojeng annab oma imelist etendust. Aga ta on hull külvaja ikkagi.


Harkjas kivirik on imeilus!


Uued põnevad laugud:


Ja üllatuste üllatus: üks kuldking tegutseb keset meie heinamaad.


Keset paksu rohtu.


Ainus puu seal lähedal on eelmisel kevadel rajatud mäe kõrvale jäetud mänd. Ja see mänd on oletatavasti toodud kunagi 10 aastat tagasi kuskilt kohalikust kraavist.


Vaat siis milline lugu :)
Seda mändi sai ju tükk aega mäe rajamise aegu kaalutud, et kas teda jätta või mitte. Lõpuks ikka jäeti - ilus mänd ju - ja mägi on kaares ümber männi. Naersime, et talvel kelgutajad kõik pops ja pops männi juures augus. Aga noh, lumi oli nii haruldane värk möödunud talvel.




6 kommentaari:

elu aias ütles ...

Tiheistutus mulle meeldib. Aga jah, tihti kipuvad nad üksteise kukile minema. Mulle meeldib enim see voolik pildil. Taas sinu elegantne lohakus, mis annab aiale võlu ja sära.

Rahutu rahmeldaja ütles ...

selline kuldking oma heinamaal teeb lausa natuke kadedaks :)

Futu ütles ...

Vat kus kuldkingal kombed, saab ka heinamaal hakkama.:)

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Vedas, et tolle männi sinna jätsime. Muidu lasksid ja raskeveomasinad seal ümber ringi, maa puha must. Aga männi ümbrus jäi puutumata, seal ta ongi.

mustkaaren ütles ...

Teise inimese heinamaa on ka põnevam kui oma kollektsioonaed. 😁

Tii ütles ...

Tore, et ehitustegevuse ja sigade poolt tagakiusatud orhideed leiavad uusi pelgupaiku heade inimeste heinamaal või hoovis. Soovin selliseid isetulnukaid teistelegi taimesõpradele.