esmaspäev, 15. mai 2017

Kui ilm on külm ja kevad ei taha tulla, ...


... aeda ka ei lasta, sest no mida sa seal külmaga teed? Siis on parem üldse kodunt ära minna vahest.
Tuulutama.
Energiat koguma.
Pakkisimegi asjad autosse ja põrutasime esmalt Türile. Seal avastasime uue ja armsa aia. Pesamuna meelest ilmselgelt kastmata aia. 



Edasi suundusime edasi Rapla poole külastama Milda aeda, kus ma pilte ei teinud, nautisin niisama. Aiad alles ärkavad. Aga vaadata on ikka palju. Priimulate, lõokannuste ja siberi koerahammaste poolest on minu aed vaene veel. Hea on siis imetleda teiste aedades.
Siis vaatasime Neljandiku aeda.


Oli ka, mida vaadata, lahe kaldes aed. Ja palju põnevaid taimseid tegelasi igal pool.
Nurga puukool jäi tee peale või oli ta eesmärk omaette. Igal juhul premeerisin end uue roomava kadakaga, mille peale olen juba nii mõnedki aastad mõelnud.
Ja teiseks ajasin Pesamuna taga, sest tema oli kindel, et need on ühed väga lahedad jooksurajad:


No ikka väga lahedad kohe.


Ja kui juba hämarduma kippus, jõudsime lõpuks Futulandiasse ja see on ikka imeline, mida üks aiandushuviline inimene ära teeb, kui mees ei porise.


Kõik aia pind on üks suur kivila. Lahe. Kahjuks jäi külastus jäi lühemaks kui plaanitud, sest Pesamuna näitas väsimuse märke aga meil oli ju ka Kosel veel peatus planeeritud. Aga no vähemalt on meil tee selge nüüd. Ehk siis, kui hostad hullavad, saame ühe treti veel tehtud. Aga praegu ei planeeri midagi. Oma aiamaa vahib muidu kurja näoga.
Lahedad aiad. Aitäh meid vastu võtmast ja oma imesid näitamast.

7 kommentaari:

iirisesõber ütles ...

Aitäh muljeid jagamast.Piltidelt vaatan,et kõik laiendavad!!Triinu kivilaala tundub ka laiem võrreldes eelmise aastaga ja Futulandiast ei räägigi,seal toimub midagi väga väga põnevat.

Eve Piibeleht ütles ...

Kurb jah, et te meile ei jõudnud, aga eks pesamuna paneb oma ajapiirid.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Kuule, eks me Milda juures laiasime kah selle ajaga. Aga tore reis oli niimoodi. Selliseid energia hankimise reise peaks na korra kuus harrastama.

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Need on toredad reisid ja neid peaks päris sageli ette võtma aga jah, see oma hakkab kurja nägu tegema ju ;)

mustkaaren ütles ...

Jah!

Futu ütles ...

Jah, aedu ei pea ainult kogu aeg tegema vaid neid peab ikka vahepeal vaatamas ka käima. Aga, et mis mul siin toimub? Võtan värava kõrval paiknenud kivilat lahti ja panen sinnasamasse kõrvale jälle kokku. On äärmiselt huvitav ja mõnus kuid aeglane töö. Nädalake läheb kindlasti veel.

Milda ütles ...

Mõnus oli see hulkumise päev