teisipäev, 17. veebruar 2015

Tänane menüü

Toorsalat - punane kapsas, paprika, porgand, sidrun, sibul???? jne

Hernesupp

Kihiline tarretis ( hiljem lisan foto ka)

Shokolaadivõõbaga profitroolid

HEAD VASTLAPÄEVA!




PS.:Korrastasin raamaturiiulit ja samas otsin, et mida aianduslikku - harivat ja toniseerivat (kevad pole ju kaugel aga kes teab, kui sageli sinna tänavu pääseb ja milleks üldse) lugeda, sirvida. Omaenese riiulist leidsin Eesti NSV Ravimtaimed, autoriteks J.Tammeorg, O.Kook ja G.Vilbaste. Peab mainima, et huvitav raamat, isegi väga.
Näiteks jagatakse seal huvitavat infot orasheina kohta. Esiteks on heal lapsel mitu nime - orasheina nimetatakse veel nii: heinrohi, kalkunirohi, kurgurohi, lemmrohi, maaväädid, orasrohi, sardhein, seasõrg, seatelg, seaväät, seavööt, sõrarohi, sörg, söödirohi, tsiahain, vinnud, vöödilill, üül, üülijuurikas.
Mis on selles üülijuurikas aga ravimtaimelikku - vot seda infot on kasulik levitada enne aiandus- ja rannahooaega! Antud raamatu põhjal soovitatakse teda kui dieetvahendit, sest soodustab-kiirendab ainevahetust. Sisaldab kaitsvat lima ja fruktosaane, st. on maitselt magus ja ei ärrita magu ega soolestikku.

Nii et maiustage täna rahus vahukoorega - peagi saabub lumevaba aeg, mil võite minu põllule orasheina korjama tulla ja saate taas peenikeseks. Ja tulge just minu põllule, ärge te naabri põllule minge, minul on orasheina rohkem ja ta on rammusam.

   :)

3 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

See on üks väga väärt raamat :) head vastlapäeva ja selle peene roa pilti ka paluks :D

MUHEDIK ütles ...

Orasheina juur on ka looduslik aspiriin, tee alandab palavikku.

Ilusat vastlapäeva pika liuga!

C'est moi ütles ...

Head vastlapäeva :) Ja aitäh huvitava info eest! Ma omalt poolt pakun huvilistele põldosja ;) - sellest nuhtlusest pole õnnestunud, ega vist õnnestugi lahti saada...