esmaspäev, 26. jaanuar 2015

Pisut värvidest

Kui ma kuulsin, et üks aiablogijatest hakkas ühest Eesti otsast teise kolima, muutusin kadedusest roheliseks. Mitte päris tumeroheliseks aga no nii ürnalt heleroheliseks. Kadeduseuss, mis muud. Mitte, et ma ise kusagile kolida tahaks aga sellised uued algused, rändamine, mingi maja ja maaga tutvumine - vot need asjad on lahedad. Mulle sellised uued suunad ja tuuled meeldivad alati väga. See on seiklus. Selline mõnus seiklus. 
Mina ei kavatse lähiajal küll kuskile kolima hakata aga natuke uut kulub mullegi ellu ära. Hakkasin nimelt juba jupp aega tagasi oma elutuppa uut mööblit planeerima. St tugitoole. Tellisin materjalinäidised ära. Nüüd siis mõtlengi siin, et mida ja miks ja mida mitte.
Tegin mitu fotot, siis on värvidest paremini aru saada.

KOLLANE - ilus särav värv aga meie peresse, kus lapsed jooksevad guassvärvide ja pannkookidega mööda maja ringi, on vist kahjuks liiga hele siiski.

HELEORANZ - armas värv iseenesest aga kahjuks sulab liigselt kokku ümbritseva palkseina tooniga.

TUMEORANZ - Kaks proovilappi, sest üks on lillelise mustriga pealt. Ilus toon, väga mõnus. Paistab küll palgi peal paremini silma aga midagi nagu häirib .... ma pean mõtlema.

TUMEPUNANE- mõnus kontrastne toon, piisavalt tume aga äkki on liiga tume? Kisub süngeks?




Mulle see kollane väga meeldiks, hakkaks meil päikest peegeldama, teeks toa soojaks ja säravaks. Olin ka kindel, et lemmikuks saab hoopis heleoranz, ei tulnud selle pealegi, et ta muu toaga nii ühte sulab. Muud värvid on ka head, võta või jäta.

Andke nõu, kallid kaimud, sest liigse  mõtlemise käes lähen kortsu ja muutun halliks.


Aga aias on praegu super! Rohida pole vaja, mina kuskil maltsa ei näinud.



10 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

vot see kollane oleks jah kõige ilusam :) aga heleoranž äkki suurema esemena enam nii ühte ei sulagi ? hull lugu, sest kõik need lapid on peris kenad aga järgmisena võtaks mina selle kõige tumedama, kollase järel siis :D

iirisesõber ütles ...

Täna oli üks korralik talvepäev ja käisin isegi fotokaga tiiru aias.
Aga diivani mina võtaks tumeoranži värvi ja särtsu annaks kollaste ja tumeoranži(diivanivärvi) patjadega-näiteks 2+2 patja! Nii särtsu,kui tasakaalu!
Eks ma ju olen kaalude tähtkujus,siis otsin ka kõikjal tasakaalu-hull lugu selle sünnitähtkujuga,minu puhul toimib 100%

Anonüümne ütles ...

Aga kas sa nt. samblaroheliste toonide juurde ei tahaks pöörduda ja siis kollane ja tumeoranz patjadena? Või on valida ainult nende värvide vahel? Kui jah, siis vb. see tumepunane praktilisuse seisukohast, kuigi ta mulle kõige vähem meeldib, liiga tavaline. maurus

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Ei, rohelist ei taha. Mul oli juba pikka aega roheline see tuba. Ei tea, kuidas ta roheliseks läks. Iseenesest kuidagi. Ja õige küll - tumepunane on kuidagi tavaline jah.

Tistou ütles ...

Oh kui palju lund...

Nodsu ütles ...

Minu mõte jäi kollasesse kinni, ikkagi toa täis päikest :). Lapsed, mnjaa... aga mööblile saaks ntx miskid kaltsuvaiba stiilis tekstiilid katteks peale panna vmt, kuniks lapsed enam pannkookidega ringi ei jookse. Meie majapidamises on see heledam oranz diivan, ja see sulab ikka täielikult nö seina ära, seega suurus ei mängi rolli, lihtsalt ei paista välja. Antud valikust meeldiks järgmisena mulle see tumeoranz ja seda saaks siis jah kollaste ja tumedamate punaste patjadega ergutada. Too tumepunane ei meeldi. Aga see lihtsalt minu arvamus :).
Olete tähele pannud, päevad on juba pikemad! ;) Vägisi kisub juba õue...

Kuldkingake ütles ...

Kui ainult tugitoolid, siis kas diivan on ja mis värvi? Kui palju toas valgust on? Kas tugitoolid on olemasolevad, uuendad ainult kangast? Võibolla punane just olekski pilgupüüdjaks ja mingiks kontrastiks.

Futu ütles ...

Katseta puidu kõrval indigosinise, maheda vesihalli ja soojade beežide toonidega. Et kui juba küsisid...

Anonüümne ütles ...

Ma siin mõtli kogu öö sinu mööbliriide peale, ei saa magada kah. Ja tead, jäta need kõik näidised kõrvale, pole neist hea ükski, v.a. kollane, mis jälle ei kõlba praktilise poole pealt. Kas sa pead just nende näidiste seast valima?
Katsu ehk päälinna pääseda, seal Abakhanis ja Kangadzunglis on ikka väga suur valik, on soodukaid ja on ka restimüük ( kusjuures on ka selliseid reste, millest kaks tugitooli välja tuleb). Ja kui need näidised on villased (või segu villasega), siis võivad nad rohke kasutuse korral ka toppima hakata.
Minu mõte oleks selle pika jutu kokkuvõtteks: mõtle mõne teise materjali peale ja värviks pakuks ma vaarikapunast, sobib hästi tumedamate palkidega ja särab ka tumedamas toas.
Ja pane mõni pilt toolidest ka. maurus

MUHEDIK ütles ...

Eks värvivalik oleneb ju kõigepealt ruumi üldisest tonaalsusest, aga sellest ju meil aimu pole. Mina pakuksin samuti Futuga sarnast lahendust.
Hall ja sinine on head üsna neutraalsed värvid, mis lubavad teiste tekstiilidega mängida ja ruumi ilmet igal ajal, kui soovi on, muuta