pühapäev, 14. september 2014

Sümpaatne september



September on juba poole peal. Kahju kohe, et pole aega enam nii palju blogida kui varemalt aga tähtsamad sündmused saavad ehk ikka kirja.
Peateema sel sügisel on muidugi seened. Ma olen neid marineerinud, soolanud ja praetud seeni sügavkülma pannud. Ehk jagub. Minu kaseseene kasvatus toimib suurepäraselt, üle päeva toon potitäie seeni tuppa. Marineerisin kuuseriisikaid. See nii nämma kraam, peaks veel tegema.

Kive sai juurde tehtud. Fotol umbes pooled uued kivid:


Sügisesed õitsejad on hoos. Kõige enam püüavad pilku vist kõrged kukeharjad. Teadagi miks. Sest nende õitel käib vägev laat/söökla/klubiline tegevus. Või noh, midagi sellist. Massiliselt sumiseb seal putukaid ja liblikaid. Nad on isegi populaarsemad kui päevakübarad.



No ja üks päev oli meil siin rodeo. Naabri pullikesed tulid jalutama ja õunu sööma. Koer sai ometi oma karjakoera instinkte välja elada. Muidu karjatab ta ju ainult kasse. See pole üldse kerge töö. Need elukad ju hakkavad vastu ja ei kuula sõna.


Ja viimane sündmus oli Võhmas juurikalaat.


Hea laat oli. Sain mis tahtsin, ausõna. Ja rohkemgi. Tore oli taaskohtumine Aalujatega. Ega ei kujuta elu enam ettegi ilma Aalujateta. Selline tutvusring on ikka jube lahe.
Enamik taimi on juba maha istutatud, täna istutan viimased ja panen sildid ka juurde. Muidu on kevadel jälle üllatus suur, et kes ja mis ja oh häda, kui mõne eriti armsa suudan lolli peaga välja rohida või kevadiste sonkimiste käigus ära lõhkuda.
Avastasin ka Võhmas suurepärase "lapsehoidja". Miniloomaaia koos mänguväljakuga. Seal olid jänesed, merisead ja lamba moodi loomad.


Merisigadele oli ehitatud igati vinge loss. Minu omast küll pisut väiksem aga sellise ehitaks kahe päevaga valmis. Esimesel päeval valaks tsemendist poolikud seinatükid - paneelid valmis. Teisel päeval paneks kokku.



Tore oleks, kui meil oleks ka selline jänesemaja, iseasi, et mis nende jänestega pärast peale hakata ....
me ju ei söö selliseid numpsikuid.


5 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Jaa, see viimane suvekuu on tõesti olnud imeilus, sündmuste, seene-ja taimerohke.
Rodeo nagu Kadakal :)

MUHEDIK ütles ...

Jaa, see viimane suvekuu on tõesti olnud imeilus, sündmuste, seene-ja taimerohke.
Rodeo nagu Kadakal :)

Rahutu rahmeldaja ütles ...

september on tõesti sel aastal eriliselt sümpaatne olnud igas mõttes ja õnneks on see alles poole peal :)

elu aias ütles ...

Taimerohke tõsiselt. Seeni ma ei armasta, seega kuulan mida keegi korjab ja kuidas hoidistab. Võhmas ma selle vahva loomaaiani kahjuks ei jõudnud. Eks järgmisel aastal.

Futu ütles ...

Võhmas läks aeg kahe rongiaja vahel nii kiiresti, et ainult paar taimevälist asja sai külastatud, aga loomaaed jäi küll täitsa märkamata.:)