pühapäev, 8. september 2013

Mitte just 100% aiavälist juttu, pigem aed otsevaates vaadates ...


Meie külavanem koos oma käsilastega mõtlesid mõnda aega tagasi välja talunimede jäädvustamise projekti. Iga maja ehk talukoha juurde veeti kivi ja talunimi maaliti peale.
Päris põnev on nüüd mööda külateid ringi sõita: kõikide majade juures nimedega kivid.
Meie kivi maaliti eile, pisut enne traditsioonilise (seekord juba kolmas :) ) viinamarjapeo algust.
Suvi sai meie poolt väärika suvelõpupeo.

6 kommentaari:

Tsiil ütles ...

Kiiduväärt ettevõtmine!

Huvitav, kas mul on talu ja huvitav mis selle nimi on. Ongi Pmäe või ? :)

mustkaaren ütles ...

1. Tubli kyla on teil ja kylavanem ka, kivi kotti ja nael kummi veel pikkadeks aasta(sada)deks! Igast huvitavad ettevõtmised liidavad rahvast ja arendavad kultuuri ka, selle viimasega ei ole maal just rammusad lood.
2. Tsiil, P on teie kyla nimi, aga Sinu kinnistu on maa-ametis arvel ikkagi mingi nimega (ei taha kuidagi uskuda, et eelmised omanikud nime ei suutnud panna), eeldatavasti 90-tel selle talukoha loomisel pandi talle mingi normaalne nimi, mitte ei jäetud mingit numbrit vm. Sa saad seda vaadata Maa-ameti kodukalt kaardi pealt, oma notari juures tehtud kinnistu võõrandamislepingust v kysida valla maanõunikult. Vbl on võimalusi veel.

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Valla maanõunikust peaks piisma ...

MUHEDIK ütles ...

Mis teil viga elada, sealkandis on nii ilusaid kive, et mõnikord jääb suugi lahti nende hunnikute juures, kust keegi midagi pole tahtnud.

Ja oh seda õnne, kui säärane rahn veel väravasse ka veetaks:)

Ilusate tegudega külaelanikud olete!

Tsiil, Sa vist pead oma kodule ise talu nime välja mõtlema,kasvõi enda mõtetes. Ta on Sul vist kirjades aadressi järgi.

Nodsu ütles ...

Ohhoo, see on küll üks imearmas mõte ja tegu! Need on nii vahvad külad, kus talud on ühtemoodi märgistatud... mööda Eestimaad ringi sõites on ikka silma jäänud. Loob sellise mõnusa ühtekuuluvustunde :). Ja oh need kased-kased... nii kaunid! Väga väärikas koht kivile!

Köögikata ütles ...

Ilus mõte. Meil siin heietati seda ka mingi aeg, aga kuna mitmel olid juba erinevad (ja mitte odavad) nimesildid olemas, jäi ühtne välja töötamata.