esmaspäev, 16. november 2009

Nii vaikseks kõik on jäänud ...


Pole ka ime, suvi sai otsa, millest sa, hing, ikka räägid. No kaevelda ju võiks, et lehed jäid riisumata aga arvestades eestimaist kliimat, siis võib vabalt juhtuda, et ilusad riisumise päevad alles ees. Detsembris? Jõulude paiku? Oehh, ehk ikka ei oe nii. Ma ei salli musti jõule.

Daaliajuurikad. Neist nii palju, et seekord matsin nad liiva sisse. Too foto on tehtud mitu nädalat tagasi, siis olid nad alles liivasse pakkimata.

Meil siin majas on nimelt üks suhteliselt tühi ruum, sauna eesruum, kus oli hea toimetada kõigi nende juurikate ja õuest tulevate taimedega. Toimetada oli hea ja krüsanteem õitseb mul praegugi seal aknalaual aga üks miinus on sel asjal siiski.

Kedrikud. Vaatasin, et üks tuppa toodud potiroos on nii niru ja ei muutu kohe kuidagi ilusamaks ega rohelisemaks, hoolimata soojast tubasest kliimast. Ja oligi nii! Kedrikud olid selle oma valdusse saanud. Ainus kokkupuude sel roosikesel kasvuhoonetaimedega oligi seal sauna eesruumi lillelaual. Vot siis. Kusjuures ükski teine taim ei kurda. Jaanikaunapuu (Ciota nunnu) veetis ka kogu suve kasvukas, enamuse ajast just kedrikunakkuses maiside kõrval. A vot tal pole häda kedagi. Ta sai muidugi mitu mürgitamist kah krae vahele.
Eile tegin toataimedele ennetavat profülaktikat, said kõik kraanikausis vanni võtta. Eks ükspäev lasen törtsu mürki kah. Mõistlik ju oleks. Vastik paha putukas!

Huumor. Blogides käib ringi mingi meem, et missugune filminäitleja on kõige seksikam. Nojahh, eestimaised pikad pimedad õhtud, millega sa hing, end ikka lõbustad. Et mõtled, et üks on niisuke ja teine naasuke ja kui kätte saaks, et kellega ma siis nahistaks... :) ... ja niimoodi õhtast õhtasse. Hulka lõbusam on kohe.


2 kommentaari:

Köögikata ütles ...

On jah nii vaikne, sure või igavuse kätte ära. Ma pole seda seksikusemeemi ka kohanud, ainult nende kirjutisi, kes sellest kaudselt räägivad, nagu Sinagi.
Roosid ongi toatingimustes väga kedrikuõrnad. Oskavad neid endale sisi ka külge pookida, kui ühegi teise nakatunuga nagu kokku poleks puutunudki. Ma võtangi seda kui paratamatust - sügisel kingiks saadud potiroosidega käib "vaatame, kas hingitseb kevadise õueistutamiseni välja või mitte". Hetkel mul on 1 oma roos selline, näeb välja veel üsna ilus, aga teine, mis esimesed nädalad ühes kuivas-kuumas kodus veetis ja siis sealt lehti maha loopides välja visati, läheb vist ära sest uusi pungi ei tule, kõik vanad lehed on maha loobitud ja varred kuivavad järjest ülemistest otstest alates.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Vat huvitav, ma olen neid potiroose ikka nagu üsna tugevaks taimedeks pidanud. Kõik ülejäänud said ju ilma kedrikuteta tuppa tuldud.

A ma pole ka toda meemi näinud. Sain lihtsalt ühes kohas jälle riielda kus oma kribamise-arvamuse ka teiste hulka toppisin.
Äkki seda meemi polegi?! Naised niisama igavusest udutavad?