esmaspäev, 16. november 2009

Minu lemmik mänd.


Nüüdseks on see väike mänd juba päris suurekene. Ise istutatud. Tollal oli ta vast 30 cm pikkune. Toodud metsa servalt kraavist. Praeguseks on minust pikem, üritab juba kahemeetrine olla.
See mis ta niimoodi huvitavaks teeb, et oksad keerdus, ma kahtlustan, et see on miski viirushaigus. Väiksemana kui ta kõrgust oli alla meetri veel, oli ta kohe eriline pussakas. Isegi okkad olid sakris, igaüks vahtis ise suunda. Praeguseks pole sellest suurt miskit järgi jäänud. Ainult kõige nooremate võsude kõrgemad okkad on vähe sassis, muud midagi. Ülejäänud männid on sellest sasipea-viirusest puutumata. Kusjuures sasipea-mänd on üks kiirema kasvuga mänd meie aias üldse.


3 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Oled ikka kindel, et see mingi viirus on? On olemas ka keerdokkaline mänd, kes pole meil sugugi mitte haruldane puu. Ja pole sugugi ka ju välistatud, et on toimunud mingi risttolmlemine, mida looduses vahel ikka ette tuleb ja Sa oled hoopis mingi uue sordi sünni juures:)

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Ongi nii ve? See oleks küll vahva! Aga siis peaks tal need okkad ju kogu aeg krussis olema?

MUHEDIK ütles ...

Ei ole. Mul on mitu puud, noortel võrsetel on okkad keerdunud, vanematel mitte. Ma veel vahepeal mõtlesin kui sügiseti neid vaatasin, et mis keerdokkalised. Uuri ja loe rohkem, Sina oled ju seda puud lähedalt näinud, piltide järgi on väga raske ju öelda, millega täpselt tegu.