kolmapäev, 27. juuni 2012

Köögiviljandus


Hoolimata pidevatest vihmasadudest leidub siiski vabu hetki ka rohimise jaoks, :) leiab oma tillid ja kapsad üles rohelise segaduse seest.
Möödunud aastal istutatud salveid on hakanud õitsema. Väga ilusad sinised, kahjuks foto ei tulnud kuidagi välja. Neid salvei taimi oleks mul jagada ka. Ja päevaliilia Sammy Russelli hakkan lähipäevil ümber istutama. Panen ehk kellegile mingi jupikese kõrvale?
Kasvuhoones mühiseb ka kõik kasvada. Välja arvatud okra. Ilusad taimed olid, kui kasvukasse istutasin. Jäid põdema ja alles nüüd hakkavad uusi lehti tekitama.
Kurkide külviga jäin uimerdama, taimed praeguseks alles pisikesed.
Ainult tomat ja mais rõõmustavad silma. Tomatitel esimesed punnid küljes, mais sätib end õitsema.
Viinamari on ka lootusrikas :D ja meie tema ümber samuti.
Tubakataimedest on kõige ilusam see taimeke, mille kasvuhoonesse jätsin. Suuuuuuuuured ilusad lehed. Avamaale istutatud on alles pisikesed, ei saa hoogu sisse. Külm?
Suhkrupeeditaimed tulid peaaegu kõik üles, kasvavad nii et kohiseb. Juhul kui see siirupitegu meil ei õnnestu, tarin need taimed tõenäoliselt mõnele omakandi loomapidajale.
Kõrvitsatest esimesed lähevad peagi õitsema.
Ka hernes õitseb. Esimestena läksid õitsema need hernetaimed, mis lapsed korvidesse istutasid.
Muideks, mis puutub korvidesse ... seesamunegi, et ei olnud hea mõte korvidele sangasid teha ... teate, linnud käeivad seal istumas ja teadagi, mis siis sinna alla korvi pudeneb ... eeee ... väärtuslikku linnusõnnikut, aga mul seal salatid jms. Eks istutasin ümber, mis muud. Lilled korvides pole eriti agarad õitsema minema. Ainult öölevkoi rõõmustas mind ometi, teeb õhtuti lõhnateraapiat mulle.
Õitsejaid ja lõhnateraapia-tegijaid on praegu muidugi massiliselt: pojengid, kibuvitsad, juba alustavad roosid. Mul on üks hästi lahe kibuvits. Selline roosa aga tema omapäraks on pisitillukesed õied. Pildistamise ajaks tõstsin selle tavalise pargiroosiõie talle kõrvale. On ikka vahe, mis?!


Nii armas :)


5 kommentaari:

Nodsu ütles ...

Oi see viimane pilt on nii meeleolukas, super mõnus! Need korvid on ikka tõega väga ägedad ja sume suvepäike on neisse sisse püütud :). Kui õisi oleks rohkem, oleks muidugi veel vahvam, ehk ikka tulevad veel ;)...
Aga jah, kasvada ei taha mitte miski... niimoodi ääri-veeri-taasa-piisi natuke miskit areneb. Kui nüüd tuleks ikka päikest ja sooja, peaks kõik mühinal kasvama minema, on ju maa hästi läbi kastetud.

MUHEDIK ütles ...

Mina kasvamise üle ei kurda. Vihma on siiski olnud veel mõõdukalt, siiani ei lirtsu miskit, aga kui nii edasi kestab, siis hakkavad asjad hapuks minema. Loodame, et ehk satub vihmapühade sekka ka mõni kuivem päev.
See pisikese õiega kibuvits on küll väga armas, ma just sääraseid roose armastangi. Kas Sa kuskilt ta nime ei oska välja võluda, teaks otsima hakata.

Anonüümne ütles ...

Ma paluks jupikest sellest "Sammy Russelist" ja mis salveid need sul on?
Svea.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

:) ei tea nimest midagi, taritud koju ämma aiast
Ta on mul üsna nooruke aga kui tal mõni võsu peaks tekkima, hoian selle Sulle, Muhedik, kui tahad.

Salvei nimi oli :D lekarstvennaja

kaaren ütles ...

K6ige ilusam peet j2ta endale, et tuleval suvel seemet kasvatada. Ehk tulevikus l2heb vaja:P
Tubakas on mul ka pisike. Tema on soojan6udlik kultuur ja kasvuhoogu ei v6ta yles ei 3 ndl tagasi 6ue istutatud isendid ega yleeilseni kasvukas 0,5-liitristes pottides elanud isendid. Lisaks k6igele on nad ka veidralt kollakad. K.radi kylm on.
Seemnemaailma lehte lugesin suure huvi ja armastusega, seal oli vist k6igil ravimtaimedel ja paljudel lihtsalt l6hnavate lehtedega taimedel "sordinimi" "Lekarstvennaja":) hoolimata sellest myygiargumendindusest on salvei ravimtaim ikka edasi.