neljapäev, 26. august 2010

Tuleb ikka tõesti.

Sügis nimelt.
Muidu nagu hinges polegi sügise tunnet aga viimati pildistatud fotodele on sügis  küll salamisi end peale sättinud.


 Sügise värvid ja valgus. Sügise taimed. Täpsemalt öeldes: septembrikuu lilled. Astrid ja päevakübarad.
Iluaias ja viljapuude platsidel olen see suvi ikka enam-vähem kõik korras hoidnud, nii seal polegi midagi teha. Ainult jalutada ja kukalt kratsida, et kas istutada kuskile veel krookuseid või mitte. Ma arvan, et kindlasti peaks krookuseid lisama!
Köögiviljaaias aga on tööd rohkem kui teha jõuaks. Saaki koristada, vanu varsi korjata, komposti vedada ja sügiskündi teha.


Samuti võin  järgmiseks kevadeks nimekirja tegema hakata vajalikest töödest, mida praegu teha ei saa aga kevadel on hädavajalik! No näiteks see roosa madal floks tuleks välja kaevata ja umbrohust puhastada, on teine omadega õige jänni jäänud sinna pujude sisse.
Olgugi, et köögiviljaaed on täis poolkuivanud kõrsi ja räbaldunud lehti, on sealgi huvitavaid vaatamisväärsusi.
Näiteks lehtpeedi, mangoldi õisikud:


Kahjuks pole foto just kõige parem aga mingi kujutluse saab neist pikkadest vonklevatest pärlikeedest, mis tal on.
Uhked õisikud on ka mündil ja punasel maltsal:

Väga sügisesed pildid.
Peab tunnistama, et väga mõnus on pärast seda pikka kuuma käes logelemist  teha selliseid lihtsaid töid nagu hernevarte koristamine jms.
Ka sõnnikut oleks vaja. Naabrinaise porrud olid palju jämmemad kui minu omad! :P

4 kommentaari:

Eve Piibeleht ütles ...

Paar viimast päeva olid siinkandis ikka väga vastikult vihmased, tuulised, külmad ja sügisesed. Aga ehk läheb selgemaks ja kuivemaks vähemalt.

Helve ütles ...

olen nõus, täitsa sügise valgus. kuna nii äkki, lausa päevapealt suvekuumus niisuguse kannaka tegi, siis tundub lausa, et septembri keskpaik juba käes on.

Tsiil ütles ...

valgus on teine jah, nüüd on päike juba nauditav, ei põleta auke kuhu juhtub. Mõnus aeg metsas käimiseks ja üldse on see august-mai hüsteeria vaibunud.

pildid natuke nukrad, aga kohapeal on kõik hoopis ilusam ja küll seda normaalset sooja ka tuleb, maaleht lubas nii umbes nädala pärast.

MUHEDIK ütles ...

Eks see hilissuvi olegi ju üks sügise sissejuhatus. Muidu tuleb teine umbes nii kolme nädala pärast ju väga ootamatult.
Aga ma olen tänulik vihmale, kes lõpuks ometi pani maa-aluse elama (seened ju!), puud saavad ka lõpuks oma jao ja sellele jahedusele, mis lubab ka aias toimetada:)