Sai saiaks. Õuna- ja marjakook tuleb ikka hästi välja.
Aga nõu küsiksin hoopis teises asjas. Nimelt armastan mina tihtipeale pajarooga ehk wokitoitu teha. Eriti praegusel ajal, kus juurikad värskelt aias saadaval. Alustuseks pruunistan hakkliha või kanafileetükikesed. Siis kauemat kuumutamist vajavad juurikad nagu porgand, oad, aedoad, juurseller, jne. Ja jupikese aega hiljem tomat, paprika, suvikõrvits, noh, need vähem kuumutamist vajavad asjad. Edasi maitsestamine:
Tavaliselt sool ja basiilika.
Vahest ka sool, pipar, loorber(viimase panen koos lihaga juba pannile)
Ehk ka basiilika ja aroomisool.
Sobib ka sool ja curry (karri)
Siis sool, pune, tüümian, basiilika, küüslauk.
Siis provansaali maitseainesegu (mehe lemmik)
Eile aga proovisin a la Meira Aafrika maitseainesegu (rohelise ja halliga pakike) ja kirun natuke. Muidu hea segu aga pipart võrreldes teiste ainetega roppu moodi liiga palju. Äärepealt oleks toidu ära rikkunud. Iseenesest muidugi huvitav segu: chillipipar, küüslauk, koriander ja köömned. Kui see pipar sealt ära võtta, jääb päris mõnus segu järele. Ja köömned lisavad toidule kohe eriliselt njämmat maiku.
Siit tekkiski küsimus, et olge head ja jagage tarkust, kui raatsite, et kuidas te olete aeg-ajalt maitsestanud oma aedviljapajaroogi või lihatoite?
Ja hiljem tekkis teine küsimus veel, et kas teil on mõnd huvitavat õunakoogi retsepti?
Ja veel üks küsimus: mida tehakse astelpajuõliga?
6 kommentaari:
Mina olen laisk maitsestaja: sool, sojakaste, pipar ja paprikapulber. Vahel ka broilerimaitseainet või hakklihamaitseainet.
Minu lihtsaim koogivariant: 6 muna ja 2kl suhkrut vahustada, siis lisada 3kl jahu, 2tl küpsetuspulbrit, ~60ml õli, ~60ml piima. Võib ka vaniljet. Siis pannile küpsetuspaberile ja peale marjad või õunalõigud või kõik segi, üle veel suhkru-kaneelisegu. Ja 20 minutit 180-kraadises ahjus. Kui kombaini kasutada, saab poole tunniga kook valmis.
Üks õunakoogiretsept oli veel, aga see hetkel kadunud, peas ei ole. Kui leian, siis teen oma blogisse postituse.
Ja astelpaju kohta ei oska miskit öelda.
Ahjaa, seda tahtsin ka tagasihoidlikult märkida, et basiilika on ehitusstiil, maitsetaim on basiilik (basiilikut). :o) Vabandan oma tähenärimist, geenide vastu lihtsalt ei saa. ;o)
ma panen oma blogisse mõne aedviljaroa juttu - teen neid tihti ja maitsestan ikka ka. mul küll see asi, et ma ei kasuta valmis maitseainesegusid, vaid kas segan ise originaalvürtsidest või kasutan nö originaalsegusid. samas muidugi saab ju segu koostise öelda, et siis saab valmissegudest analooge otsida.
aga basiilik on üks mu lemmikmaitsetaimi - ja kasutan seda, kui vähegi võimalik, ikka värskelt, mitte kuivatatult.
astelpajuõli on ravitoimega - võib võtta iga päev ca 0,5 - 1 tl (ntx salatisse segada või ka lihtsalt lusikaga võtta). on üldtonsieeriv, immuunsussüsteemi tugevdav (eriti praegusel ajal kasulik tarvitada), kasvajate vastane, maohaavandeid raviv jne.
astelpajumarju kasutan ka igapäevaselt - aga siis marju, mitte õli. marjad sügavkülma ja siis sealt peotäie võtan. kuumutatult kaotab osa oma üliväärtuslikest toimeainetest.
Katale
Tegelikult ma tean seda aga millegipärast alati kirjutan valesti. Aga aitähh märkimast.
Trammile
Kui Sa aedviljaroogadest kirjutama hakkad, kirjuta ka suvikõrvitsaist. Äkki on Sul nendega mõni huvitav idee
Päris retsept ei ole, aga üks kiire koogivariant
Kui natu rohkem aega jääb, panen blogisse paar lemmikõunakoogi retsepti blogisse. Praegu selline tunne, et ööpäevas ainult 12 tundi ongi :)
Postita kommentaar