esmaspäev, 1. september 2008

Tallinna loomaaed

Kõigepealt pisut pilte loomaaia taimsemast poolest.
Nende taimede nimesid enamikku ma ei tea. Nii et kui keegi näeb midagi tuttavat, võiks öelda. Eriti huvitab mind esimesel fotol olev roosakate õitega püsik . Ja järgmisel fotol olev kõige vasakpoolsem kõrreline potis. Kuigi see viimane on vist külmakartlik.





Tagaplaanil on vist papagoide majad.














Ja need lillade õitega huvitavad potipuud?
Loomaaed areneb iga aastaga aina enam ja enam. Ainult et kui sinna minna, tuleb selleks varuda vist küll terve päev, sest muidu ei jaksa tervet aeda läbi käia.
Kohati oli küll ka taimenimed siltidel kirjas. Kahjuks mitte igal pool.

Hmmm, ma kadestan neid inimesi, kes seal aias töötavad. Iseasi, kui suured on nende võimalused.
°°°°°°°°°°°°°
Meil üldse vedas tolle käiguga loomaaeda. Nägime üliaktiivseid ahvikesi ja ka lõvid olid väljas ja väga toimekad. Palju jäi küll ka nägemata, kuid ma arvan, et küllap me läheme varsti jälle sinna.


Vot see viimasel fotol olev taim huvitab mind ka. Just see, mis on Väikese Abilise kõrval. Meenutab pisut põdrakanepit ilma õisikuta. Äraütlemata kõrge taim. 2-3 meetrit vist. (See koht, kus me kõndisime, on sild, asub pisut maad kõrgemal maapinnast)

4 kommentaari:

deia ütles ...

esimesel pildil on jaapani ülane Anemone hupehensis.
Ja need teised taimed jäid ka mulle mõistatuseks. Kusjuures käisin kursakaaslastega paar nädalat tagasi loomaaias ja ka just vaatasime neid potis kasvavaid vahvaid siniste õitega tüvivorme ja seda viimasel poldil olevat taime, mis mulle küll hiigelsuurt osja meenutas.
Kusjuures tookord rahvas vaatas meid küll nagu napakaid - teised tulevad loomi vahtima ja pildistama - mei hullud aga istusime peadpidi põõsastes ja pildistasime :D

MUHEDIK ütles ...

Esimesel pildil peaks olema tõesti jaapani ülane, aga kui ta lehed on alt karvased, siis üsna sarnane on ka viltjas ülane Anemone tomentosa, mõlemad pärit Hiinast, sama kõrguse ja õievärviga, talvituvad meil hästi ja kaugelt vaadates neid eriti ei erista.
Vasakpoolne kõrs sarnaneb meil hästi talvituvatele siidpöörisele või espartole. Ta ei pruugi kumbki neist olla, aga meil õues kasvatamiseks on sama kasvukuju ja suurusega just need liigid ja nende sordid. Aga see sinakaslillakate õitega potitaim on süüria hibiskus. Suvel õues, talvel toas.

MUHEDIK ütles ...

Ma võin küll hullusti eksida, aga see kõige viimane lapsukese kõrval tuletab mulle kangesti üht Cytisust(luudpõõsast) meelde. Nurga Puukoolis just vaatasin.

minni ütles ...

Selle kõrge taime nimi on hiid-päevalill Helianthus salicifolius