esmaspäev, 22. september 2008

20 ja 21 ja 22

20.-l käisime Palamuse laadal.
Ega need laadad on kuidagi liiga rahvarohkeks muutunud. No mõistetav muidugi, eks kõik tahavad sinna minna. Sattusime ka korraks rahvavoolu sisse, kus polnudki muud teha kui ainult otse edasi purjetada. Väljapanekut nägi vaid eemalt möödudes, nö. jooksu pealt.
Hiljem hoidusimegi ainult teatud platside peale kus rahvast tagasihoidlikumalt. Aga head kaupa oli igal pool küllaga. Olime kõik oma laadalkäimisega väga rahul.
 Kõigepealt saime teada, et Toila sanatooriumil on sooduspakkumised. Kas me läheme sinna? Muidugi!!! 
Siis otsisime tulbisibulaid. Müüjaid oli vist neli, kolmelt sai ostetud. Võrdlemisi sarnane valik oli neil. Ja ainult üks neist oli isekasvataja. Ülejäänud kõik maaletoojad. Ma muidugi ostsin neid sibulaid. Kus on, sinna tuleb, öeldakse ja see on täiesti õige!
Ja siis sai muidugi traditsiooniliselt ostetud sinki ja suitsukala ja ka korv laadakraami kandmiseks. Seekord siis laastukorv. Ilus korv on. Ja praktiline. Praegu hoiab ta kapi otsas sibulaid.
Üks nali juhtus kah. Laadal müüdi Võsu veine. Nii pudeliga kui klaasiga. Kuna veinimüügikoht asus just rahvarohkemas kohas, hoidus mees lastega pisut kaugemale ja mina sukeldusin veini järele. Mees ütles, et osta üks klaas maitsemiseks, mina aga läbi rahva sumina kuulsin, et osta aga osta! Ja siis ostsingi kaks pudelit. Polnud neid kuskile panna pärast. Kuni korvi ostmiseni jalutasin nagu Lible ringi, mõlemast mantlitaskust pudel välja turritamas.
Nojahh, ja siis veel muidugi laadakommid ja laadaõhupall tirtsule ja laat oligi otsas. Ah jaa, veel vaatasime rahvatantsijaid. Ühed tantsijad, ma kahtlustan, et eestlased nad küll ei olnud, vist lätlased, küll tantsisid lõbusalt! Rahvas ümber hakkas kõik kaasa vehkima ja aplaus oli maruline. Tüdruk keksis ka kaasa tantsida. Aga ta on meil natuke häbelik, keksis minu selja taga või käest kinni hoides. Lähemale tantsijaile ei kippunud. Mis teha. Eestlane. Tagasihoidlik. Aga rahvamuusikat armastab hirmsasti. Peaks ta vist kusagile rahvatantsurühma panema.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
21.-l oli jälle ilus päev. 
Mul on selline tunne, et eestimaine ilmataat on vist alailma juua täis. Mitte ta aru ei saa, millal meil suvi on ja millal mitte.
Aga päev oli ilus, võtsin oma mehed appi ja sain hulga uudismaad tulpidele tehtud. 
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
22.-l oli jälle ilus päev. Lausa pane või bikiined selga. 
Ja sel ajal kui Pesamuna põõnutas päeva esimest und, kaevasime Väikese Abilisega suure toa aknaaluse peenart korda. Seal oli juba tükemat aega suur segadus pärast seda kui sealt ilmatusuur ja vana pojeng sai välja kaevatud.
Nüüd on enam-vähem korras. Sodi minema veetud, peenrapiire valmis, mõned tulbidki pottidega maas. Nüüd veel pisut mulda juurde vaja ja siis ... VEEL TULPE LOOMULIKULT!!!

3 kommentaari:

Köögikata ütles ...

Lahe. Et keegi meist ka neid ilusaid päevi peenarde peale raatsis kasutada. :o))
Palamuse laat ahvatles tiba mindki, aga kaugel ja pealegi oli mul sel päeval 2 sünnipäva, niiet...

Kiku ütles ...

Oi ma tahtsin ka nii väga Palamuse laadale minna, aga mees ajas mu plaanid sassi! Ja kui nüüd Toila poole oled teel, siis Rakvere poolt tulles pead minu juurde ka sisse põikama!

Kiku ütles ...

Tore kui sulle meeldis ja no paki suurusest me ju ei rääkinud, et kui suure või väikese peab tegema!! :)