esmaspäev, 13. september 2010

Thela Kaku kõrva saatus Kesk-Eestis ( nagu Hiina keel. Arusaadav vaid asjaosalistele)

Täna on selline laiskus peal, et ei viitsi miskit teha. Konutame niisama, natuke keedame seeni ja natukene küpsetame õunakooki, muud midagist. Sellisesse päeva sobib hästi blogimine. Utsitasin siin teisi, et rääkige, et kuhu ja mis tingimustesse oma Opuntia istutasite aga ise kõigutan siin jalga ja vilistan ja ei viitsi mitte ridagi kribada, et mis mina oma Kakuga siis tegin.
Esiteks lingid: Kaku esivanem Thela juures (link), Kaku vend Kadaka aias (link) ja Kaku teine vend Köögikata juures (link), Kaku õige nimi: Opuntia Compressa

Minul oli valida Kaku tarvis kahe koha vahel. Esimene koht tiigi kõrval, seal liivataskus, mille ehitasin suvel agaavi tarbeks. Aga see koht on põhjatuultele avatud, ei tahtnud Kaku elu ja tervisega riskima hakata, nii istutasingi opuntia-pojukese hoopis maja külje alla, vaatega lõunasse.


Mul on seal enamjaolt paekividest väike kõrgendus, istumise alla sai Kaku liiva-mulla-kiviklibu segu. Eks siis näha ole, kuidas Kaku Kesk-Eesti äärmuslikud kliimaolud omaks võtab. Loodetavasti võtab. Ja saab hakkama.

4 kommentaari:

Köögikata ütles ...

Kas Sa selle orasheina pärast ei muretse, mis seal seinaääres trügib? Mina üritasin omal igasugused roomavad asjad geotekstiiliga eemale hoida, sest mäletan Thela juttu, et sealt vahelt rohida ei õnnestu. Aga muidu on väga hea koht. Mul on natuke mure enda oma pärast, kes on küll lõunaseina ääres, aga nii nurga lähedal, et põhjatuul võib ikkagi peale keerata. Panin paar suuremat kivi tuulevarjuks küll ka, aga ikkagi.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Ei muretse. Plaanin seal roundup`i katsetada.

Kadakas ütles ...

Nonädsa ja sinna seina äärde mahuks neid veel või mis. Ma juba pean plaani, et äkki kasvataks seemnest...

Tsiil ütles ...

väga tore, et kõik kakud ühes postituses koos on, käisin kõik öingid läbi ja pilt selge. :D