reede, 10. september 2010

Pojengid kipuvad Tallinna poole

Nii head ilmad on praegu! Nagu juuli teine pool, no tunne on selline, ülisuvine! Nii et üritan enamuse vabast ajast aias mütata. Kohendan ilupeenraid põhiliselt. Fotosid lisan siis kui mul miskit valmis ka juba on. Mis ma praegu sellest segamini pööratud maapinnast ikka pildistan.
Eile istutasin ühe pojengi ümber. Ühe noortest. Ja on üks huvitav asjaolu, mida peaksin ka siin mainima. Minu noored pojengid kasvavad kõik nii, et juured on suunaga põhja poole, st. Tallinna suunas. Lõuna poolt võiks labida kohe varte lähedalt maasse lükata aga teiselt poolt tuleks arvestada rohkem kui poole meetriga.
Ma panin seda asjaolu juba kevadel tähele. Esimesena kevadel istutasin Mascula pojengi ümber. Labida lõin maasse just põhja poolt ja hakkisin vaesekese kogemata kolmeks. Ai, ma tundsin end siis kehvasti! A õnneks pojengi see retsimine ei häirinud ja kõik kolm juppi läksid kasvama.
Vat siis. Niisuke huvitav fakt.

5 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Enamasti vajavad taimede juured jahedat ja seepärast otsivad nad endale kasvuks ja arenguks sobivamat paika:) Multshi all jagunevad nad üsna ühtlaselt.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Nii et kui pojengi kollektsiooni aias ära eksid, saad ilmakaari täpselt ennustada! Aga labidas peab kaasas olema!

Tsiil ütles ...

vahva tähelepanek. no minu ilmakaarte värk nii hästi ei tööta. s.t. arusaamine, kus põhi ja lõuna, mul tekib kerge viivitus nagu mõnel vasaku ja parema poolega :D

Et multsi all ühtlaselt jagunevad on ka huvitav.

ah, ma olen nii algaja, et kõik on huvitav :D loen ja mõtlen ahhaa, see tuleb kõrva taha panna :D

ja jälle on nii hea meel, et aiablogijaid on!

Köögikata ütles ...

Ma mõtlesin pealkirjast, et sul mingi ports väljakaevatud pojengipoegi, keda tahad Tallinna poole saata. :oD
Ma panen ka siis kõrva taha, et võtan labida kaasa, kui pojengikollektsioonaeda külastama peaks juhtuma. :oP Huvitav, kas mind sinna labidaga sisse ka lastaks? ;o)

isehakanud lillekasvataja ütles ...

:D
Ega vist ei lasta.