esmaspäev, 27. juuli 2009

Me oleme oma järjega siis sealmaal, ...

... õitsema on hakanud esimene tokkroos:
Vene keeli on tema sordinimi Persikovõe snõ, eesti keeli (sorry, mu tõlketeenus pole just kõige osavam) Virsiku unenäod ve?

Teiseks hakkas õitsema idahübriid Siberia:
Hommikuti kui kasvuhoonet avama lähen, löövad niisukesed odöörid vasta, et hoia ja keela! Aga hea lõhn on muidugi!
Kolmandaks hakkab tasapisi juba muudki saaki saama kui et ainult tilli ja salatit. On ära maitstud juba esimene kaalikas, kohe-kohe lööme potti esimese lillkapsa. Aga kuidas ma aru saan, et mais on ärakorjamisküps? Ta on ju nii äramähitud?
Ja kuidas ma aru saan, millal oleks paras brokkolit proovida? Praegu on nad umbes sellised:

Maasikakoogid on söödud, jätkame sõstraüllitistega:
Põhjaks tavaline pärmitaigen, peale mustsõstrad koos suhkruga. Võib sõstrad koos suhkruga ka moosiks segada. Peale puru, st. segad kokku tüki Keiju margariini, posu suhkrut ja posu jahu. Hõõrud selle puru taoliseks massiks ja puistad koogile. Ahju ja valmis!

Ja piimaga maitseb, oi kui hea!

5 kommentaari:

Kadakas ütles ...

Mmmm :) Kui vahva kooginägu! Meie piigad tegid täna mustsõstra-vaarika küpsisekooki.

Mais on valmis siis, kui juuksed pruuniks lähevad. Aga et kasvuhoones või? Kuidas ta seal tolmleb - käid iga päev loksutamas? Mais tuultolmleja ja kui õues parasjagu vähem tuult tolmlemise ajal või liiga vähe taimi, võib jääda tõlvik selline poolik sees, et ainult osad terad paisuvad.
Brokkoli vist sul valmis, aga ära taime üles kisu, tal on komme lehekaenaldest uusi pisikesi brokkoleid juurde teha - sügiseks saab mitme pea jagu brokkolit ühest taimest.

Kadakas ütles ...

Oi vabandust, sa ei kirjutaud, et mais kasvuhoones, pean tähelepanelikumalt lugema.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

On ikka kasvuhoones. Aga ta saab seal tuult küll. Minu meelest. Kasvukas käib ju mõlemalt poolt lahti ja meil aeg-ajalt siin üsna tuuline.
Eelmine aasta avamaal jäid kole niruks maisid. Seetõttu paningi nad kasvukasse, et igal juhul saaki saada.
Eks siis ootame, vaatame, et kas sobis selline kasvatusviis või ei.

Kadakas ütles ...

Eelmine aasta oli jah selline niru aasta - avamaalt ei ühtki arbuusi, ei maisi, ei füüsalit. Kui saanuks, tõmmanuks kogu aiale kile peale.

MUHEDIK ütles ...

Saagi-koogiaeg käes juba ammu jah:)
Brokkolil on just paras see õisik ära lõigata, sest näha on juba üksikud (kollased)avanema hakkavad õied. Kui veel ootad, kasvab ta kiiresti üle ja avab kõik õied.
Tokkroos on väga ilus