kolmapäev, 8. juuli 2009

Aeg hakata saaki koguma

Uskumatu küll aga aeg on nii kaugel, et saab juba esimesi selle suve vilju korjata. Esiteks muidugi mittesöödav hiidlaugu õisik, ilus kuivseadesse ja lõbus lastele mängida.
Teiseks : hiina kapsad!
Olen päris rahul, et mitte kõik taimed ei teinud korralikku pead vaid hoopis keerasid end naljakalt krussi ja hakkasid õitsema. Muidu mis ma selle hiina kapsa hunnikuga peaks peale hakkama? Aga ilusad pead on. Maitse on pisut mõrkjas aga igal juhul õnnestunud kasvatamise katsetus!
Kolmandaks on alanud kummeliõite koristus. Tuleksid nüüd ikka ilusad ilmad! See külm on lihtsalt naeruväärne! See on ikka õige, mis eesti ilma kohta öeldakse, et kehva suusailm. Et ainus asi mis kindel on, on see et homme kindlasti suusatada ei saa!

4 kommentaari:

deia ütles ...

Mõned aastad tagasi üritasin ka hiina kapsast kasvatad - minul läks kõik aia taha. Aga sul on tõesti kenad pead. Mul üldse miskipärast see köögiviljandus ei õnnestu. Tänavuaasta on kurgid nagu hunnik õnnetust; herned tulid üles nii nagu juhtus - tegin lausa vahelt külvi - nu mis herneid sa saad kui meetri pele tuli üles vaid 2 taime. Pean su juurde köögiviljakasvatust vist tudeerima tulema :D

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Oi ei! Minu käest pole veel suurt midagi õppida. Kõik puha katse-eksituse meetodil!

Hiline ütles ...

Hiina kapsas on lühipäeva taim. Et pead kasvataks, oleks õigem külvata mai lõpupoole, siis kasvu ajal juba päev lühem. Varajast peab päeva lühendamiseks katma, mina toppisin neile prügikotid "pähe" :)
Kurgid on ka minul sel suvel pika vinnaga, tavaliselt sel ajal juba krõmpsutasin kurgijunne, praegused ei õitsegi :( Tomatid külvasin küll natuke hiljem, aga ka alles mõni hakkab värvi muutma.

MUHEDIK ütles ...

Imelikud need meie naised. Enam-vähem ühel ajal tekivad paljudel mingid kummalised hobid. Kas on siis tegu külvamise või koristamisega. Ma ka siin midagi juba koristan, maasikad osaliselt sügavkülmas, spinat ka. Hiina kapsast pole kasvatanud ega vist tee ka seda. Erinevad salatid ajavad ka asja ära. Aga tänavu nende külmade öödega ei taha õieti midagi kasvada, kõik vindub kuidagi