kolmapäev, 13. august 2008

Värvid aias ja punane

Alustuseks meite maa plaan (suht vana foto, majal katus alles vahetamata) :Järgmiseks meite maa plaan mkmh "lihakere" kujul:3. Valge aiaosa. Kõik selleteemalised postitused tulevad välja kui klõpsida teemal "aegumatu projekt" Seal asub ka ploomipuude istandus.
2. See koht jaguneb kaheks: esimene, mis jääb seotuks valge peenraga- seal domineerivad valged, lillad ja sinised õied. Ja teine, mida salaja nimetan omis mõtteis"My little Holland" - soe auk lauda ja õunapuu vahel, seal asub kiviktaimla.
4. Vanasti oli selle koha peal palju sõstraid ja tikreid. Nüüdseks vanad põõsad ja lähevad täies koosseisus (99%) hävitamisele. Asemele tuleb astmeline lillepeenar (praeguste plaanide järgi)
5. Mingi muruplats koos natukese kuuskedega. Mehe võimuses olev maatükk, mina sinna ei pääse. Aga elame-näeme! Ükskord me võidame niikuinii! Esialgu plaanid puuduvad
6. Endine lõkkease. Praegune Tootsi peenar. Kindlaid plaane tuleviku tarbeks praegu pole.
7. Vasakult paremale: köögivilja aed -istandus (astelpajud,marjapõõsad)-tühi plats (palli mängimiseks vist) Plaanid: las põõsad kasvavad, paar tühja kohta on ka veel mõne marjapõõsa jaoks ja ilus pikk pink tuleb ehitada
8. Nojah, seesama tühi plats
9. Lauda taga ilus kuusik (Taimed esialgu üsna väikesed veel) Plaanidega lõpp. Objekt nö. lõpetatud.
10. Plats, mis juhatab sisse aia muutumise pargiks, täpsemini öeldult kodustatud metsaks. Seal juba on (3 torkavat kuuske ja Korea balsaminulg) ja tuleb ka juurde kadakaid ja kääbus-mägimände. Ala 10 ja ala 2 piirjoonele on end ise sättinud püsikud nagu lupiinid ja kurekellad. Lisasin omalt poolt oranzid vana-taluaia liiliad ja ehk panen mõne pojengi ka. Plaan veel 100%plaanimata.
11. Peaaegu kasutamata ala. Seal kasvavad vaid üksikud noored männid. Hea koht. Põhjatuulte eest kaitseb hekk
12. Meie mägi. Plaanid puuduvad esialgu. Nö. seedimisel alles.
13. Maa. Park. Kodustatud mets. Noored männi-kuuse-kastani-kase- ja muud istikud. Mees niidab.
14. Siseõu. Kõige aktiivsema liikumisega koht. Nii taimede kui inimeste kui tegutsemiste koha pealt.
1. Punane aiaosa. Kogemata tekkis. Seal on punane sarapuu ja iluõunapuu. Punaseks hakkasin seda kohta pidama kui leidsin sealt sellise priimula:Idee hakkas meeldima, et miks mitte? Aitan omalt poolt veel pisut kaasa mõne püsiku, tulpide ja põõsaga. Saab pilkupüüdva koha. Kunagi, paar aastat tagasi tegin prooviks punastest hilistest täidisõielistest tulpidest suure peenralaigu, umbes1x2 meetrit. Mõtlesin, et proovin, et kas jääb väga karjuv/kriiskav ja häiriv. Ei jäänudki. Ilus oli hoopis. Katsetan siis uuesti. Seekord suuremalt.
°°°°°°°°°°°°°°°
PS. Saigi tehtud. Nüüd on mu kuningriik siin nagu peo peal. Hea vaadata kui uusi plaane teen ja mehega vaidlen, et kuhu ja mida.

Kommentaare ei ole: