teisipäev, 13. mai 2008

Täna oli öökülm...


... ja karta on, et külmi tuleb veel.
Nii et ei mingeid ploome sel aastal? Oi kui kahju.
Muidugi, seal kuhu hommikul päike paistis, oli kõik juba tipp-topp. Nii et kerge oli see külm. Praegu üritangi mehele auku pähe rääkida, et no tal sõber külas. Nagunii võib-olla tahavad õhtul võtta klaasikese või kaks. Või pudeli või kaks. Ehk koguni kasti või kaks. Aga istugu õues, tehku lõket. Ja jooksku koos sütepannide ja ämbritega mööda aeda edasi-tagasi.
Huvitav, kas nad teeksid seda?

3 kommentaari:

Kadakas ütles ...

Sellest on nüüd kahju jah - mul just esimest aastat kirsid-ploomid-aprikoos õitsevad. Lubab mitu ööd külma - tea, millega sa neid mehi turgutama peaks, et kauem kui ühe öö kestaksid ;)

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Õlut, veini, valget viina. Ploomide(õilis eesmärk pühitseb abinõu) nimel mida iganes.

Hiline ütles ...

Ma natuke lohutan - kui õied on vähemalt paar päeva juba lahti olnud, siis ikka saaki saab, sest need õied on tõenäoliselt juba viljastunud ja kannatavad pea -4 ära. Õietolm on õrnakene.
Minul ka öösel maapinna ligidal -2, koera joogikausus vesi natuke jääs, aga kivide vahel olev rodgersia (minu aia kõige örnem lilleke)elas külma ilusti üle. Torumaasikad ka. Aga kasvumajja vedasin ka teise veetünni, ligi 500 liitrit päikese käes soojenenud vett annab öösel parasjagu taimedele sooja.