reede, 2. mai 2008

Kes on kes ja õied ja puhmad

Kõigepealt pisut veel kassidest:
sain Kodukauniks foorumist hüva nõu kohe järgi uurida, et mis soost meie kassirahvas siis kah on. Tiba aega hiljem ei pidada olema enam aru saada. Koos mehega sai siis uuritud teiste sabaaluseid ja tuvastasime, et üksnes laiguline on vist emane. Vist sellepärast, et tegime sellist tööd ju esmakordselt. Üritan naabriproua ka ülevaatama kutsuda. Tal kogemusi, teab ja tunneb! Ei taha pisikesi eriti segada ka, nad nii toredasti tudivad kogu aeg. Beebide värk.


Nüüd õitest:

Siin siis ilus sinine hüatsint. Peenras ilutseb ka valge. Ostetud ja mulda pistetud siis eelmisel sügisel. Panin sinna ka tumepunase aga see on kadunud. Kahju muidugi. A mis ikka. Aedniku ametis harjud üsna ruttu, et pead oma varandusi igasugu muttide, hiirte ja muidu-lendvatega jagama. Deemet!*

Järgmisel pildil on üks uuemat sorti nartsiss minu aias. Ilus suur õis. Tegelikult on neid uusi pisut veel, tasapisi muudkui avanevad. Ilus kevadine lill. Kuigi kõige rohkem mõju avaldada suudavad nad siiski kasvades juba suurte puhmastena nagu meil poeedinartsiss.
















Kevadised puhmad. Suured ja väikesed.

Suur puhmas nr. 1 on käokinga puhmas. Oi ta meeldib mulle! Ta on üks esimesi mis peenras toreda puhma tekitab. Ja juba aastaid on ta kogu aeg olnud selline ilus ümar ja kompaktne puhmas. Teine selline puhma tekitaja on palderjan aga ta on pisut hilisem, praegu veel pilti on vara teha.















Pisike puhmas: varakevadel õitsev piiphein. Ei tea kas põld-piiphein või karvane piiphein. Pesitseb minu valge peenra territooriumil. Foto on loomulikult külili jälle. Loodetavasti ta paljuneb nüüd pisut sest kui ta õitsemise lõpetab, jäävad järele kergelt kaardus läikivad puseriti
lehed ja nad on äraütlemata armsakesed.
Sobivad kenasti vana ploomipõõsa kändu elustama.







Kas pole imeline see kurekella puhmas?
Kui see 7-päevane maailma loomise jutt ikka õige on, siis pole ime, et osa maailmast nii räpakalt valmis tehti. Vanajumal istus ju pool päeva ühes ja samas kohas paigal ja maalis akvarellidega sedasama kurekella kevadist puhmast.
------------------------------------

*Deemet! - väljamaa keeles "neetud" või "jama värk"

Kommentaare ei ole: