reede, 31. august 2007

Sai Tartu kandis käidud...

Tartu lõunakeskuse juures oli meil rõõm näha lund. Ja Aiaparadiisist sai lillesibulaid ostetud. Jälle. Aga valik oli niruvõitu, ju pole põhiline sibulamöll veel alanud.
Tavaliselt käivad inimesed rohkem ikka Tallinnas shoppamas ja tähtsaid asju ajamas. Meie oleme selleks kohaks valinud hoopiski Tartu. Tallinn on meie jaoks liialt rahvarohke ja närviline paik. Maakate värk.
Aga Tartu on kuidagi asjalik, soliidne ja mugav.



Tänu sellele, et üks meie pereliige peab ilmtingimata päeval tunnikese pikutama, tuli vahepeal shoppamine katkestada ja autole hääled sisse panna. Algul sõitsime lihtsalt nö. otse, kuni leidsime, et Taevaskoda on sobilik paik külastamiseks.
Kõrvalpildil on üks mu lemmiktaimi (see valgete õitega), kahjuks oma koju pole teda mõtet tuua. Ta armastab niiskust, meil aga vesi 10 meetri sügavusel. Pinnas selline, et vett ei pea kohe kuidagi.





Siis sai Ahja jõel jõelaev Lonniga lõbusõitu tehtud. Ilus koht on ikka. Asja ilu ei rikkunud isegi see, et sõidu keskel saime kaela korraliku paduka.


Ja kojusõidu ajal oli õnn imetleda vikerkaart. Neid oli isegi mitu.
Kui koju jõudsime, nägime, et koduski oli sadanud isegi rahet. Isegi järgmise päeva hommikul st. täna oli kuuriuste juures veel valged laigud.
Tartus sai ka üks taimevahetus ära tehtud. Sain plataani vastu ühe roosaõielise robiinia. See oli juba teine kord kui puu autos Tartu vahet tiirutasime. Arutasime veel omavahel, et kui jälle ei saa taimevahetust ära tehtud, siis oleme nagu miskid imelikud, kes käivad puule lõbusõitu tegemas. Eks koer oleks muidugi hulka tülikam kaasa võtta.

Kommentaare ei ole: