kolmapäev, 15. august 2007

Kuumalaine ja lehtertapp

Nagu näete, läks lehtertapp ometi õitsema! Võttis ikka aega!
Nagu ma varemalt juba mainisin, istutasin ma lehtertappu kõikvõimalikkesse tingimustesse. Ja tulemused tänaseks päevaks: päikse käes, turbasemas pinnases rohke kastmisega läks õide ja pungi paistab küljes olema veel küll.
Varjus savika mullaga ja rohke kastmisega (vt. varasemat sissekannet) õunapuu küljes katlas
kasvab küll hoogsalt kuid õiepungi ei moodusta.
Päikeses, lubjases, liivases pinnases ilma suurema kastmata kasvatab üht pikka võsu, õiepungi pole.
Käokinga kõrval varjus savikas, kõdusõnnikut saanud ja rohket kastmist saanud taim kärbus sootuks. Ju käoking imes ta tühjaks.



Juba nädal või rohkemgi valitseb kohutav lämbus. Alul ikka üritasin momenti leida, et õues ka miskit teha. Praeguseks oleme täiesti alla andnud ja õue eriti ei kipugi. Seal pole ju õhku! Kastmas ikka käime kuigi see tegevus tundub kohati natuke mõttetu. Liiatigi ronivad kastetud kohale ligi kohe mutid. Iga hommiku käin ja lükkan taimi tagasi mulda. Jäta või kastmata.

Türgi mustköömen.
Ma ei tea sellest taimest suurt midagi, ilus näeb välja, on 1-aastane, moodustab mooni kombel kupra, lihtne on seemneid korjata, on ilus kuivatamiseks ilu pärast.
Kõrvale olen istutanud neile astrid, mis ka kohe-kohe õied lahti löövad. Tõotab tulla ilus kombinatsioon.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Kaaren, sisselogimata:
Minu peenardes kasvab tyrgi mustk88mes 3-ndat suve. On selline t2iesti hull isekylvaja, aga kena on ta igas kasvuetapis. Praegu on enamus 2ra 6icenud, peenar t2is toredaid rohelisi pallikesi:)
& pilt lapsest oli nii armas. Qnagi olid ka minul nii v2ixed lapsed...