esmaspäev, 1. juuli 2013

Suured ehitustööd. 3. osa

ehk eriti kuumade arutelude lugu, et kuidas ja miks ja kas üldse, mis lõppes sarikapeo ja katusega.

Jaanipäevavihmade all palkidega sahmimine maksis kätte: jäin mitmeks päevaks nohuseks ja uimaseks nagu vana kala. Lemmikkoht oli voodis teki all (keset suve! Mamma mia!) ja väljas polnud üldse hea olla. Aga tervis tuli ja mõistus oli kadunud: torkisin mõned palgid otsapidi maasse, et voila! peaaegu valmis!


Ega mina pole ju mingi ehitaja, üksnes hea tahte saadik, et ilusaid ideid on ja mitte vähe aga oskusi napib. Mees polnud teps mitte rahul, et misasja ma seal korraldan, sekkus, ehk annab päästa veel, mis päästa annab. Ja mees saagis ja kopsis ja puuris ja kaevas ja tõstis ja mõõtis ja lõpuks käskis mul pärja punuda. Et vähemalt seda ma oskan. Vat pärga oli vaja, et kui ehitajad on sarikad püsti saanud, panevad nad pärja kõige kõrgemale sarika otsa. Maja omanikud peavad pärja sealt ära võtma ja ehitajatele peo tegema. 
Ja nii need omanikud seal siis sebisid:






... kuni said pärja kätte.
 Aga nagu enamik majaomanikke teab, tekkis ka nüüd pisikene paus, sest ehitajad läksid pidu pidama.

Õnneks olid ehitajad ka juba hasarti sattunud, nii et ehitamised jätkusid juba järgmine päev ja laste tulevane mängumaja sai omale katuse peale



Ühel pool on uks ja teisel pool on aken, mis küll kahjuks ei hakka lahti käima aga igal juhul on öko-meetodil kasutatud ära vana saunaakent. Ja klaasiga aken on ju omaette tore nähtus, eriti kui talvel seal majas keegi peaks tahtma tegutseda.



Eks sellel ehitamisel oli üks idee veel peale selle, et lastele rõõmu valmistada. Meil oli kuuri all ju päris palju igasugu erinevat ehituskraami jäänud. Nii palju seda kraami pole, et kusagile edasi müüa, tolknevad jalus, parem on nad kõik kokku klopsida. Saavad uue elu ja eesmärgi.
Nüüd on veel seinad ja põrand ja uks ja saabki pererahvas sisse kolida.

9 kommentaari:

mustkaaren ütles ...

Palju õnne ja... kuidas värsketele majaomanikele soovitaksegi, stiilis "kivi kotti":) See on hea ja väärikas uus elu vanadele palgijuppidele. Lastel mitmeks aastaks rõõmu ja.
Heinategu on yks hea asi. Elamus missugune - päike, lilled, lõhnad. (Ja mõnedele soovijatele ka kylm õlu mätta varjus) Me oleme ka sel suvel juba heinatada jõudnud. Mõnna.

Mariihen ütles ...

Väga vahva ja asjalik vana materjali taaskasutus. Mõnusaid mänge lastele päris oma majakeses!

MUHEDIK ütles ...

No kui Sinu moodi rääkida, siis ai-vai, küll see on vast uhke ja väärt ehitis ja mis rõõm sellega veel kaasas käib:) Väga tublid olete!

Kadakas ütles ...

Väga vahva projekt ja kus sel aastal kõigil suured projektid käsil ja käivad siuh-säuh ja valmis! Omast kogemusist ütlen, et väärt ehitis on - meitel kolivad lapsed suvel küll kordamööda, küll mitmekaupa peamajast välja ja elavad oma katuse all. Tassivad sõbrad kah sinna.

Köögikata ütles ...

Ohh, ma tahaks ka teite lapseke olla...

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

:) Ohh, ma tänan, Köögikata, mul poleks ka nii toreda lapse vastu midagi nagu sina oled aga ma kardan, et sa oled natuke juba liiga pikaks veninud.
Aga seal majas on endalgi põnev olla :)

Futu ütles ...

Oma Maja on laste jaoks üks väegade oluline asi ja ajalugu on näidanud, et kui õue ikka ühte korralikku mängumaja ei tehta, siis hakatakse omal käel meisterdama igasugu osmikuid küll puu otsa, küll sarapikku.:) Oma Maja õpetab ka korda pidama, ilumeelt, kujundust, nad küsivad kardina, vaiba ja vaasi ja panevad lauale lilled, et oleks ilus jne.

Tsiil ütles ...

tahaks ka sellist maja! ja katust ja pärga!
Te olete ikka väga mõnusad

Milda ütles ...

Lapsed on kindlasti üliõnnelikud, sest selline oma maja on iga lapse unistus.
Varsti. Peate teise veel ehitama, sest igaühel vaja oma ja siis tore küas käia ( minu mälestused lapsepõlvest).