reede, 3. august 2012

Tallinna reis. Aed nr.1


Paar päeva tagasi sai lõppude lõpuks Tallinna Botaanikaaias ära käidud.
Suur aed, ilus aed, huvitavad vaated ja ma ei tea mis kõik veel. Aga kus on sildid taimenimedega?????????
Tõepoolest! See aed peaks mind targemaks tegema aga praegusega saan öelda, et sain vaid kaks tarkust: esiteks selle, et astilbed on imelised ja lõhnavad fantastiliselt. Ja teiseks: (nah, see pole just tarkus :D ) tahaks omale sellist elutuba.kööki nagu palmimaja.



Aga vaade astilbepeenrale oli võrratu


Tegelikult lootsin korralikku päevaliiliate peenart näha, et sortidega tutvuda ja samuti erinevate puu- ja põõsaliikidega aga kuna sildistamine oli seal aias üle mõistuse puudulik, jätsin selle mõtte üldse katki ja päevaliiliaid imetlesin vaid kaugelt.
Miks nad nii teevad, ahhh?!
Aga imetlemist oli seal muidugi. Nägin lõhnava vaarika ära:


Ja sebisime palmimajas:


Nägime ära volleeniumi:


Ilus reis. Ilus aed.


3 kommentaari:

Tii ütles ...

Sildindusega on neil kehvavõitu jah, kui kasvuhooneid mitte arvestada. Kahjuks ka pärast tasuliseks tegemist pole avamaal asi paremuse poole muutunud. Ma paar aastat tagasi käisin kibuvitsade õitseajal ja tegin juttu, et silte vaid üksikuid näha. Siis öeldi, et varsti tulevad roosipäevad, siis selleks ajaks panevad, muidu pidid kippuma ära kaduma. Ehk siis peaks ikka arvestama iga taime jaoks mitu silti hooaja jooksul. Veel parem oleks nii suured sildid, mida ebamugav kotti pista. Seal suur territoorium, ega valvata ei jõua. Astilbedel ma vist polegi silte näinud, enne õitsemise algust ei pruugi nende ümbrus olla ka lahti niidetud. Aga muidu ilus värvikas ekspositsioon. Puude-põõsaste võradest võib enamasti leida mõne oksa küljes rippuva lipikukese.

Tsiil ütles ...

jessuke, mis nende siltidega siis ikka teha? panna oma aeda ve?

Köögikata ütles ...

No nad peaks ka siis sildi kivile maalima, aga juba suuremale kivile. Nii mitme tellise suurusele ehk, et naljalt ära ei veaks.