pühapäev, 12. aprill 2009

Suurte tööde käigus ...

... segane veel segasemaks.
Algas tööpäev aias nagu ikka. Riisumine, okste ja oksapuru koristamine jms. 
Päeva sissejuhatuseks istutasin Kadaka tarvis ühe roosaõielise kibuvitsa plastpotti. Vahetuseks suvel. Mis ma vastu tahan? Ikka ei tea veel. Kadakal ju samas laadis aed kui mulgi - sisustab tühermaad, taimed kõik suht noored, ei laiuta veel. Aga eks mõtleme veel! Ehk on tal endal midagi pakkuda.
Järgmiseks tuleb sihandene foto, et nõrganärvilised, pange silmad kinni ja kerige netipilti edasi.
Kole koht on veelgi koledam kui enne! Alustasin nimelt oma ürdiaia ehitust. Kõigepealt tuleb mul toda trepi juurest alguse saavat teerada tõsta. Mille muuga kui kevadise sodikraamiga ikka: oksad, vanad lehed jms. Esiteks torkisin tokid piirideks maasse, nende järgi ladusin kividest müüritise. Ja müüritiste vahele kogu kevadine pahn. Eks seda tuleb kõvasti sõtkuda, mulda vahele ja uuesti sõtkuda.
Lõpetuseks veel pisut mulda ja mättad. Ja pikapeale saangi omale lookleva murukattega raja ürdipeenarde vahel. Aga see võtab aega. Karta on, et lõpliku viimistluse teen alles järgmisel kevadel. Ma natuke kardan ja kahtlen ka sellises maastiku ümberkujundamises. Põhjus lihtne - ma pole just eriti osav sel teemal. 
Kuna trepil asuvat lilletünni kuskile mujale see aasta veel ei koli, istutasin sinna need lumekellukesed, mis muidu oleksid teeraja alla maetud. Jube nunnud on ikka need väikesed lilled.
Ja minu abilised olid kõik tasemel! Kõik kolm (+ mees) aga kõige suuremat (Poissi)ma ei tohi pildistada. Ei lubata, vot. Aga suur Poiss ladus puid riita ja koristas oksi, Mees saagis ja jõmmid aitasid riisuda ja kärutada. Oli tõesti tihe tööpäev. Vastu õhtut sai ka topasiga mürgitamine nr. 2 ära tehtud.
Ja kui aiatööd juba tüütuks muutusid (et no teed ja teed aga kuskile ei jõua) läksime hoopis ratastega sõitma.
See oli ka füüsilises mõttes üsna keeruline tegevus. Lisaks rattale ja talverõivas lapsele tuleb kaasa ju vedada ka seda 100 kilo pekki, mis talve jooksul kogutud...
Aga hea päev oli ja nii kui saame, teeme jälle ühe sellise!

5 kommentaari:

Köögikata ütles ...

:o)))
Me sätime ja pakime endid just praegu lastega rattamatkale naaberkülla, kutsuti õunu valima.

Hiline ütles ...

Mitte just kõige parem mõte nõnda teerada täita, see võib aastaid väga ebastabiilne ja künklik olla ja tahab pidevalt täitmist, murutaimed ei juurdu korralikult ja vihmadega üpriski porine. Ennem juba täita tasapisi kiht-kihilt vajaliku kõrguseni murumätastega, saad kohekasutatava.

Kadakas ütles ...

Oi, kui kena sinust - juba potitad!
Mul maa alles külmand, üht peenart pealt siblisin, aga üsna tulutult - umbrohujuured alles külmunud pinnases kinni.

Nodsu ütles ...

Vau, te olete nii tublid! Mul hetkel kõik aiatöönädalavahetused hõivatud, pikisilmi ootan, et millal ükskord... Ja poiss ka juba nõuab rattasõitu, kuid ma pole saanud mahti isegi keldrisse kiigata, et kas alles veel teine... Vahvat väntamist teile! ;)

Anonüümne ütles ...

Juba maa kergelt sulanud, kohe labidas k2tte!
Kaldun arvama, et Sa peaxid varuma suurtes kogustes mulda, sest terrasside ehitamine ning radade rajamine eri tasapindadel toob yllatusi kaasa ootamatute lohqde n2ol, millesse peab siis kiiresti midagi kallata saama. Tuttav lugu, meie maja asub suht 2kilisel kallaql, millel aeda tekitada on yx vaimu n2rimine.
J6udu mullat88del, hyvad kivipeenras6brad!
Trv Kaaren.