laupäev, 11. aprill 2009

Aprillikuu - suurte koristamiste kuu

Koristamiste algus on ära tehtud!
Meie 2,2 hektarilisest aiast on esimene nurk korda tehtud - 1,5 meetrit pikk ja pool lai majaserva peenrake! Muld ilusasti kobe ja igaks juhuks tõmbasin sinna ajutiselt võrgu ka peale, noh, et koer ei käiks seal sõtkumas. Esialgu aitas hästi, koer käis ilusasti ringi aga praeguseks on ta juba harjunud ja astub jälle käppapidi peenrasse. 
Täna tõotab tulla jälle hea päev, soe ja mõnus väljas toimetamiseks.  See on lihtsalt jube kui palju on koristada!  Juba see kuuriesine maa, mille mees talvel autoga üles sonkis! Seal oleks nagu küntud, ausõna!

Kuna minu daaliate seas oli kadusid see talv, ostsin ühe juurika asemele. Cafe au Lait. Ostsin selle Säästumarketist. Seal oli üldse huvitav ja odavate hindadega kollektsioon müügil. Eriti daaliaid oli palju. Ja kvaliteedi üle ei saanud nuriseda, ilusad pungadega juurejupid olid.
Üks imelik asi oli küll ka müügis. Nimelt selline pannikujuline papjeemasheest karp, kus lillesibulad sees. Et kohe ostad koos karbiga ja nõnda paned nad ka maha. Iseenesest ju tore idee, eks ole? Imelikuks tegi selle asja aga see, et nendes karpides pakuti sügisel maha pandavaid lilli, hüatsindid, tulbid, nartsissid jne. 
Aga noh, eks igaüks ise teab, mida ta teeb.
Ilusaid päikselisi aiatööpäevi kõigile!

3 kommentaari:

Köögikata ütles ...

Hehee...ma vaatasin rimi sibulaletti ükspäev. Seal olid kas eriti kummalised senikuulmatud eksoodid (keda ma kahtlustan ainult troopikamaja elanikeks) või ka sügisesed sibulad. Aga säästukast ostsin isegi ühe gladioolisibulate segupaki. Eks näeb, millised sealt tulevad.
Kena aiatöö-püha Sullegi!

MUHEDIK ütles ...

:))) Küll on hea vaadata-kuulata, kuidas kõik tööd rügavad. Meil alles lumi läheb ja vast veel nädalakese saab luuslanki lüüa:)
Aga mis pärast seda saab:(((

kaaren ütles ...

Mul on varem olnud 1 jorjen, kirju Tartan, millele kasvukoht ei sobinud... sel aastal proovin potidaaliat, Bishop of Llandalf.
Ootan huviga teie postitusi ning t2pseid kirjeldusi edusammudest daalia-aianduses!
pee ess, Saastamarketist oscin ise ka lillejuurikaid, qaliteet on yllatavalt hea. Ei tundu olevat hallitust ega vigastusi, ning juba ajavad sooja mulla ootuses ninakesi.