neljapäev, 26. veebruar 2009

Vastlad ehk ootamatult kasulik küngas

No see aasta sai küll traditsioonilised ja asjalikud vastlad maha peetud. Hernesupi, vastlakuklite ja kelgutamisega. Kõik lasid oma liud meie künka peal ära. Pealtnäha on see küngas küll pisike kuid kuna ta seisab kallaku peal, saab seal ikka päris hea sõidu teha.
Ülesvedimisel üritasime vahepeal ka koera kasutada, ta meil lauskmaal on teinekord vedanud ja hästi asjasse suhtunud. Mäest üles aga ei tahtnud mitte vedada. Solvus meie peale ja läks tuppa ära. Eks siis vedasime ise. Ja lohutuseks sai koer vägeva vastlakondi
Aga kui mäest alla sõitsime, jooksis peni mul kõrval ja hoidis varrukast kinni. Vist sõitsime tema meelest liiga kiiresti.
Hiljem tuli meie künka peale ka külarahvast. Eriti uhke ja omapärase kelguga. Eks neilgi on pikki linu tarvis.
Nali naljaks aga see küngas on vist meie kandi kõige kõrgem mägi!

4 kommentaari:

Kadakas ütles ...

Nii mõnus, kui kelgumägi omast käest võtta on! Olgu ta siis ise ehitatud või ürgammu tekkinud. Me muidugi pingutasime kelgutatava krundi valikul pisut üle - lauskmaad napib.

Nodsu ütles ...

Ohsaa kus viimases pildis on fiilingut! :) Ja see on nii vahva, et isegi pere kõige pisemad on oma linad kätte saanud :D. Me olime ka tublid, me käsime Valgehobuse mäel... rahvast oli hullult palju ainult. Tagasi tulles oli autode rivi tee ääes üle kilomeetri pikk, kuigi seal on korralik parkla ja puha... Ma põlnd enne siukest pilti oma elus näind :)

koduperenaine ütles ...

Oi kui tore on tuttavaid inimesi n2ha. Igatsen nii v2ga Eesti j2rele. Algul m6tlesin et ylenaabrid sul pildil aga ei! Pilti suuremaks tehes selgusid 6iged vastlategijad. Mul homme vaba p2ev ning teen ka yle pika aja syya. Nimelt hernesuppi! Loodan et Phil ka seda s88b!!!!!!!!!!!!!!!!!

Köögikata ütles ...

Seekord olid vastlad tõelised jah, jagus nii vaba aega kui lund lustimiseks. Meie käisime Kalevi-Liival, meil see külaseltsidel kohe pikem traditsioon. Supp ja kuklid olid lausa mäel kaasas. :o)
Aga nii vahva, et teil nüüd tänu sellele künkale omakandis ka üks mägi olemas.