reede, 25. juuli 2008

Hea uudis ja halb uudis ehk ilu toidab.

Alustame halvast. Kabatshokil on midagi viga. Mõnedel viljadel hakkab ots mädanema. Eile korjasin haiged viljad ära ja see ainus, mis poolest saadik oli suureks paisunud, oli ka seest täitsa mäda. Alles jätsin vaid ilusad. On see niiskete ilmade süü? Tuleb kogu taim ära visata? Ma pean nüüd kirjandust uurima, ehk ikka ei pea.
Liigume tasapisi hea uudise poole.
Õitsema on hakanud esimene peiulilledest. Tagetes tenuifolia. Muidu mulle peiulilled eriti ei meeldi aga teades nende mullaravimise omadusi, muutuvad nad minu silmis hulka sümpaatsemaks. Aga ega neil ju tegelikult miskit viga polegi. Pealegi on seal peenraotsas ilus värvikooslus tekkinud. Vist peaaegu kogemata. Esiteks siis pruunikas-oranzikas peiulill, teiseks samuti õitsemist alustav põõsasmaran Day Dawn ja kolmandaks ...mõnus-kollane roos Artur:Selline roosiõis teeb kõik heaks. Ka hukkaläinud zukkiini-eine. Ilu toidab. Jeeeeh...

3 kommentaari:

Hiline ütles ...

Su kabatšokil hahkhallitus. Praegu väga leviv, sest niiskust palju ja ööd suhteliselt jahedad.
Soovitan kõik natukegi kahtlased ära korjata (enne kastaksin taime kaaliumpermanganaadilahuga üle) ja hävitada, lõikekohad ka üle teha tugevama lilla lahuga ja puistata maapinnale veel natuke lehtpuu tuhka.
Loodan, et kuumadele päevadele ka ööd lõpuks soojemaks lähevad.

Kadakas ütles ...

Just - ära teda välja tõmba - kui päikest ja kuivemat õhku, tulevad ilusad viljad ka - küll saate veel sügiseks kabatshokigrillist isu täis süüa!

Kirsi ütles ...

tänan omaltpoolt ka teadjamaid. Mu kabatšokil samad tunnused :(