kolmapäev, 14. aprill 2010

Uued ja vanad pereliikmed ning kevad


Tegelikult elab siin veel mõningast rahvast, kellest varem pole rääkinud. No näiteks harakaperekond kuusehekis. Jahtisin teda küll fotokaga aga ei saanud pilti, no see lind ei salli mind eriti. Tundub, et ta lihtsalt lepib minuga nagu linnainimene tarakaniga. Nohh, et olen kõike proovinud aga ta tuleb ikka tagasi! Minu eelmist koera, väikest valget mustatäpilist krantsi sallis ta küll. Võiks öelda, et nad olid lausa sõbrad. Istusid koos maja trepil. Sõid ühest kausist. Koer ei pahandanud ja lind sõi rahumeeli pool kaussi tühjaks. Koos ajasid varblaseid taga. Idüll.
Ja kuldnokad asustasidki ühe linnumaja! Nii et nemad on siis kõige värskemad pereliikmed.
Ja veel üks pereliige: Nenke!


Jänes Nenke. Kaisujänes. Aga ta on täiesti elus jänes. Sööb meiega koos laua taga. Magab Väikse Poisi voodis. Igasugu vigureid teeb. Aga praegu jäi Nenke haigeks. Palavik ja natuke nohu. Selle tõttu ei saa me õues riisuda ega mängida vaid istume ikka veel muudkui toas, kraadime ja sööme rohtu. Ohh, igavene jama on seda kaheaastast ravida. Nii kui palavik vähe maas, nii hakkab end riidesse toppima, et tema läheb õue.
Ja ometi oleks õues nii palju teha! Isegi mitte midagi teha! No niisama nautida soojust ja päikest!



See aasta tuli Mees mõttele, et võtaks õige vahtramahla. See on küll hea! See kasemahl, mida ta varasemalt ämma juurst tõi, maitses nagu saepuru leotis.


Aga vahtramahl on tõega super! Iseasi, mida meie väike vahtrakene sellest arvab.


3 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Ilus aeg see kevadine aeg, onju:) A selle harakaga hakka hoopis sõbrustama. Meil on siin 2 pesakonda. Üks on ammune ja selle emandaga ajame me igal hommikul juttu. Olen talle ette heitnud seda, et ta nii uudishimulik on ja mu lipikuid üritab pessa tassida ja siis ma kiidan, et ta nii ilus on. Teised on noorukesed ja ei oska midagi arukat pessa tassida, aga ehk õpivad kunagi ära.
Kahju, et see moosipoisu (no tal on alati nii rõõmus nägu) tõbine on, aga ehk koos oma jänkuga paranevad rutem kui muidu.

Köögikata ütles ...

Paranege kiiresti! Nenke on armas. :o)

ematswar - ema peab lapse haigusega sõda ;o)

Hiline ütles ...

Paranege kullakesed ruttu!!!
Jänku on super.
Meil praegu ei ole harakaid eriti näha - käib suur "sõda" suure karja kaarnatega, kes kangesti tahavad meie küla ümbrusesse pesitsema tulla, naabrimees isegi vaatamata sellele, et talle ka hallvaresed ei meeldi, on nüüd asunud nende pesa kaarnate eest õhkpüssiga kaitsma :)