pühapäev, 25. aprill 2010

Pojengide jt. tärkamine

Plats on puhas ja pungi pole näha: Nymph, Do Tell, Santa Fe (aga ta oli eelmine aasta ka hilise ärkamisega mu mälu järgi) ja Red Red Rose
Paula Fey'l samas aga juba 10 cm pikkused võrsed, ülejäänud tagasihoidlikumad

Kasvuhoones on viinamarjadest too Bakkerist tellitud külmaõrn sordike ilusasti pungas aga Aljoshenkinist ei saa midagi aru. Raagus nagu kuivanud ront.

4 kommentaari:

Eve Piibeleht ütles ...

Ma ei saa oma aias ka veel pooltest asjadest aru, on nad elus. Ja külma jätkub vist kauemaks, sest isegi koerad ei aja veel karva.

Hiline ütles ...

Ära veel nende pojengide pärast pabista, mul ka alles täna viimased pistsid oma ninakesed välja. Teine lugu nendega, kes uputuse üle elasid, osa on vaevalt 10 sm, osad juba üle 20. Üldse ei ilmuta elumärke Deialt saadud valge lauk ja kõik väikesekasvulised hostad veel "magavad". Maa on ikka väga külm, ka astilbed veel üpris unised, aga pole ka ime, viimased 2 nädalat igal ööl temperatuur miinuses ja päeval ei suuda päike kuidagi põhja poole kaldus maad ka soendada.
Täna oli põhjaeestis sooja mitu kraadi rohkem kui meil.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Ohh, hostasid ma ei ootagi üldse veel! Neile panin sügisel tokid juurde, et ei unustaks kus nad on ja saaks ikka mai algul maad kobestada neis peenrais.
See vesi pojengidel on kõige vastikum. Vabalt võib olla, et pealt võrsed tulevad ja samal ajal elutseb juurtes juba öka mädanik!
Minu jaoks on pojengid väga erilised, võtan nende eraelu võib-olla natuke liiga isiklikult

MUHEDIK ütles ...

Käisin spetsiaalselt üle kontrollimas. Red Red Rose on üldiselt ju varane sort, aga pungad vaevalt paistavad, Carol on kõige soojema koha peal ja tema on nüüd küll üle 10cm pikk, teised on ninad vaevalt mullapinnale saanud. Liigid on muidugi pikemad.
Ainult aediirised on ilusad, isegi siberlsed alles hakkavad end näitama. Ära seal praegu tuusti, las maapind soojeneb ja kui nad siis end ei ilmuta, tuleks hakata vaatama, mis lahti.