pühapäev, 25. aprill 2010

Aiauudiseid vangimajast


Selg jupsib ikka veel. Nii ei saagi õue minna kuigi tänane päev tõotab kena tulla: soe ja suht tuulevaikne. Nõme. Muidugi, ega seal õues ju veel millegagi kiirustama pea. Kasvukasse ma praegu miskit uut ei plaani, seal pole vaja paar nädalat üldse käiagi. Taimedel katteloor peal, saavad ise hakkama.
Aknalaua peal on aga igatemoodi ilusaid uudiseid. Rahu-palmlehik kasvatab suure hooga uusi võrseid. Amplitomatitaimel on esimesed pisikesed tomatid juba küljes. Fotol on näha taim, mille toestasin püstiasendisse, teised taimed on amplipottides ja vonklevad kui ronitaimed ümber poti.
Ehk õhtul ikka pääseb õue ka, kasvõi ainult jalutamagi. Seal on nii ilus praegu. Tulbipeenrad on nii lahedad praegu, pilgeni täis ilusaid lopsakaid lehti. Pushkiiniad piiluvad juba. Samuti varajased tulbid.
Ainuke asi mis häirib on see, et kolm pojengi on veel talveunes. Ei tea kas talv võttis noorukesed taimed omale või on nad hilise ärkamisega. Vat kirungi siin ennast, pole olnud korralik blogipidaja. Mitte kuskil pole kirjas, et mis järjekorras pojengide pungad kevadel vaba ilma kätte ronisid.

3 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Parane ruttu!
Ei ma usu, et Su pojengid väljas on kui just polnud tegemist mingi ühe väikese pungaga, aga neil on ka uinuvaid pungi. Kui Sa oled tähele pannud, siis paljud taimed (eriti puud-põõsad) veel ei kiirusta oma pungade avamisega. Ju nad tunnevad, et jahedat ilma üsna pikalt tulemas on.

tomatim:)

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Kuule, mõni on päris hoos! No näiteks Paula Fey'l on u. 10 cm võrsed! Tunduvalt hoogsam kui varane ahtalehine ja Rubra Plena, neil sellised paari sentimeetrised otsakesed näha.

MUHEDIK ütles ...

Jah, ja mõni sätib end ka üsna pea õitsema:D. See ei tähenda veel midagi, kannata vähemalt mai keskpaigani, siis hakkavad seisud selguma