neljapäev, 3. jaanuar 2008

Köök

Hiina supp külmetuse puhul ja muidu ka maitsev ollus.
kanafilee - 187,5 g
porgand - 150 g
harilik sibul - 0,75 tk
küüslauk - 0,75 küünt
vesi - 7,5 dl
kanapuljongi kuubik - 1,5 tk
külmutatud herned - 112,5 g
sool
must pipar
munanuudlid - 37,5 g
petersell
karri
õli - 3 sl
sidrunimahl - 0,4 tk
punane tšillipipar - 0,75 tk
roheline tšillipipar - 0,75 tk
Sega kokku marinaad, pane kanafileed sinna mõneks tunniks kuni terveks ööks. Puhasta ja koori porgandid, lõika viiludeks. Haki sibul ja küüslauk. Võta kanafileed marinaadist, kuivata, lõika viiludeks ja pruunista õlis. Lisa tükeldatud porgandid, sibul ja küüslauk. Valmista kuumast veest ning puljongikuubikutest kanapuljong. Lisa kanafilee, porgandid, sibul, küüslauk ja maitseained. Kõige lõpuks pane supi sisse nuudlid ja külmutatud herned. Keeda 10 minutit. Serveeri hakitud peterselliga.
Teine variant: kuumutasin porgandi, juurselleri, ingveri ja küüslaugu. Lisasin eelmarineeritud kanafilee tükid. Pruunistada.
Lisada puljong, tsipa hiljem hiina kapsas, selleri lehed, maitsesta.

Kommentaare ei ole: