See siin kausis on siis meie selle suve esimene kurgisaak! Kasvuhoonest sest avamaakurgid alles alustasid õitsemist. Ja loomulikult hakkas esimesena õitsema see sort, mis vajab kõrvale lisatolmeldajat. Nii et läheb veel tükk aega kui sealt mingit saaki loota saab. Kasvuhoones oli 6 kurgitaime. Ûks oli mingi imelik, läks hukka. Kaks on pika kurgi taimed ja kolm siis väikeste kurkide taimed. Nii et algaja aiapidajana arvan, et kolme taime peale esimese hooga niimitu kurki saada, on väga tore! Neli neist sõime niisama. Ûlejäänud, väiksemad, tegin sisse.
Retsept: 3liitrisesse purki: 2kg kurke, 6 klaasi vett, 2 sl. soola, 1sl. suhkrut, 3-4 sl. äädikat, tillivarsi, mustsõstralehti, küüslauku, 2-4 kirsilehte (pidada kurgid krõmpsuks tegema)
Kurke hoitakse 6-8 tundi külmas soolases vees.
Siis kurgid purki, keev marinaad kurkidele ja hiljem veel purki kuumutada nii 25 minutit.
Seekord läks natuke nihusti, unustasin äädika. Nojah, eks paari päeva pärast näeb st. maitseb, et kuidas siis seekord välja tuli.
3 kommentaari:
Aednikuabiline on sul küll vahva! Mudaga mäkerdamine on millegipärast vastupandamatu tegevus.
Mis need kirju lehega taimed seal vannis gazaania kõrval on?
AAA, see on lehtertapp. Külvasin terve paki täie aga kuna õitsema pole ükski veel läinud, siis pole nagu pildistanud. Need lehed näevad tal välja täpselt nii nagu mõni lind oleks ...teadagi mida.
Vot lehtertapp on mulle tundmatu. Ükskord küll külvasin, aga venisid välja ja lõpuks ei läinudki õitsema. Mul nende isekülvatud suvelilledega on ikka alati väga pahasti. Kuigi jah, gazaaniad tänavu enamvähem õnnestusid.
Tegelikult ma kommenteerin siin sellepärast, et Sul on ka kokanduse linke blogis. Leidsin juhuslikult sellise blogi http://thredahlia.blogspot.com/.
Postita kommentaar