kolmapäev, 27. juuni 2007

Suvikud, püsikud ja umbrohi 2.osa










Esimesel pildil on laialehine kellukas Campanula latifo'lia ja uskuge või mitte aga ta on üks kangekaelsemaid umbrohtusid minu aias. Naadist on ka lihtsam lahti saada kui sellest kellukast.

Teisel pildil on loitev tulinelk. (Vaata kommentaari) Minu aias see taim oma kasvamisega just ei liialda. Mäletan, et kuskil aias olid nad 1,5 meetrit pikad ja õied nii et ohhohoohooo! Aga minul sellised...keskpärased. Peab neil vist kasvukohta vahetama.


Siin pildil on aga humallutsern Medica'go lupulina
Minu meelest üks väga ilus taim ja suurepärane muruasendaja savistel/kuivadel/paestel pindadel.











Järgmisel pildil on 1-aastane kolmevärviline kassitapp Ensign Series Royal Convolvulus tricolor minor
Mul oli neid loomulikult terve metsatäis kuid lolli juhuse tõttu said hukka ja alles jäi vaid see üks. Kahjuks. Aga kas pole suurepärane värv?
Kõrvalpildil on täiesti tavaline metsistunult kasvav talinelk. Järgmine suvi peaks neid kindlasti juurde külvama.







Lõhnav neitsikummel (nagu sain teada Naano blogi lugedes. Ise sain selle taime naabrinaiselt. Keegi siinkandis tema nime ei teadnud, olgugi, et see taim õitseb siinkandis pea igas aias. Ilusa lisandina roosidele, pojengidele, iiristele jne.
Kõrvalpildil vaariklill. 1-aastane. Poodides olen näinud neid kõikvõimalikes õite värvides. Järgmine suvi kavatsen neid külvata igasse pisimassegi vabasse peenrapinda, puude ja põõsaste alla, igale poole!







Vasakul on rahvasuus tuntud liilia keisrikroon ja paremal 1-aastane petuunia. Liilia on siin aias juba ammustest aegadest. Petuuniaid ostsin selliseid roosasid paraja posu, et neid igale poole tühjadesse aukudesse/pottidesse/tünnidesse istutada. Pildil olev on neist kõige kaunim.

5 kommentaari:

Naano ütles ...

Teisel pildil on loitev tulinelk
Lychnis chalcedonica. Mu oma võttis külm ära. Tegelikult jäin ma enamusest oma lilledest ilma: kõigepealt tuli vesi ja siis külm otsa. Nüüd tuleb kõike otsast alustada. Bähh. Sain jälle targemaks - humallutsern.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Tänud! Sain tarkust juurde, kas pole tore! Panen kohe kirja!

Anonüümne ütles ...

Jaah, ma ka targemaks. Pidasin seda humallutserni kuldristikuks, aga selgub, et kuldristik püstine taim, mitte selline laiutaja. Aga minul on ta küll ilgeks tüütuseks bossi aias, ainult kisu välja, sest niiduki ja trimmeri alt roomab ära.

Anonüümne ütles ...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.

kaaren ütles ...

Tre. Tulinelgid armastavad p2ikest, rammusat & s6merat, mitte liiga niisket mulda. Kui Sul on kuskil pojengidel v6i liiliatel hea olla, siis proovi tulinelki sinna k6rvale. Mul elavad eelm. aasta seemikud h2sti t6stetud peenral, multsi nelgilised kardavad, seega v2etasin v2hese komposti jms-ga, mis varsi ei kahjusta. Aga tulinelk on ju 1 vastupidavamaid taluaia taimi. Kindlasti Sul 6nnestub.