pühapäev, 1. juuli 2007

Paepõranda tegemise õpetus

Keset õue seisab uhkelt meie grillipada.
Kui ilmad ilusad, sööme alati õues. Ega me alati grilli, eks supipotigi võib ju niisama õue viia.
Juba eelmine aasta vaatasin, et paja ümbert tallatakse muru inetult ära. See aasta, pärast vihmasid, vaatasin, et plats näeb kole välja ja otsustasin asja parandada.
Kõigepealt kaevasime paja ümber augu.
Augu sügavuseks umbes 20 cm.

Siis täitsime augu liivaga ja paigaldasime paekivide tükid. Päris mõnus ja loominguline töö. Kive tarisime kambakesi+ traktoriga muidugi, eemalt kivikangrust. Selliseid parajaid lapikuid paekivitükke meil omal ju pole.

Järgmise tööna tuli ehitist veega kasta, et liiv valguks sügavale kivide vahele ja muutuks tihkemaks.
(Muideks, vaadake grillile: leidsime kivihunnikust ka kunst- lihatüki!)

Veega tuli kasta päris tublisti ja harjaga tuli ka nühkida.
(Tagaplaanil käib mul tulbisibulate sorteerimine)

Voilaa! Valmis! Nüüd tuleb veel oodata kuni see põrand seal kuivab ja taheneb, võib-olla tuleb liiva ja veeprotseduure korrata.

3 kommentaari:

Naano ütles ...

See grillpada on lahe asi. Kas seal kivide sees on mingi küttekolde moodi asi ka, et saab supipoti keema panna?

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Ei , tuld tehaksegi selles pajas. Peale vanast külmkapist pärit rest ja väga hea grillinõu

Naano ütles ...

Tänu Sulle on mu väliköögi idee nüüd peaaegu valmis. Miks mitte väike kindlus: ühe torni otsas grill, teine torn korstnaks ja kindlus ise väikese pliidiplaadiga.